Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha elütnek egy gyalogost a...

Ha elütnek egy gyalogost a zebrán, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved, akkor az autóst börtönbe csukják?

Figyelt kérdés
2022. szept. 24. 22:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
95%
Köszi, hogy megmondtad, mi a bajom. Nem, nem az a bajom, hogy zebrán gázolókat börtönbe csuknál, nekem az a bajom, hogy teljesen általánosítva te ezt kikiáltod. Én speciel senkit nem csuknék börtönbe, mert semmi kompetenciám nincs ilyenekben dönteni. Egyéni esetek láttán persze bennem is felmegy a pumpa, és igenis van az az eset, amikor örökre elvenném valakinek a jogsiját és be is zárnám egy időre, de az ilyen szélsőségesen általánosító ítéletosztást nem szeretem, és a történelemkönyvek bizonyítják, hogy ez a gondolkodás bizony nem sok jóra vezet. Szimplán csak gondolkodó, analizáló ember vagyok, nem egy demagóg megmondóarc.
2022. szept. 25. 14:01
 22/25 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy általánosítás? Csak a zebrán gázoló személyekről beszélek, nem a teljes autós társadalomról. Szóval miért olyan nagy baj, ha MINDEN zebrán gázoló embert börtönbe csuknék?
2022. szept. 25. 14:07
 23/25 anonim ***** válasza:
94%
Mert nem tudod a gázolás körülményeit. Ha ilyen egyszerű lenne, nem is kéne annyira helyszínelni, nem lennének perek, nem lenne bírósági döntés a kártérítés mértékéről, minden gyalogosokkal történt balesethez elég lenne egy rendőrnek kijönnie egy bilinccsel. Ugye te is érzed, hogy ez nem igazságszolgáltatás?
2022. szept. 25. 18:48
 24/25 Alex Fly ***** válasza:
49%
Sajnos nem. De sok esetben még a jogosítványukat sem veszik el örökre...
2022. szept. 25. 23:37
 25/25 anonim ***** válasza:
91%
Kedves Kérdező, ha konkrét éveket tudsz mondani, egy zebrán gázolásért ki mit érdemel, kérlek, azt is írd már le, milyen jelzéssel rendelkezésű vasúti átjárón milyen körülmények ki mennyit érdemelne szerinted, ha a saját családják lemészároltatja a vonattal, de valami csoda folytán a sofőr életben marad? (Vagy ez már túl bonyolult kérdés az egyszerű fejednek?)
2022. szept. 25. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!