Ha elütnek egy gyalogost a zebrán, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved, akkor az autóst börtönbe csukják?
Börtönbe nem feltétlen, de ettől független hülyeségnek tartom a mostani szabályokat.
Egyik az elmélet, akkor van elsőbbség ha megadják ugye, tehát gyalogos alap hogy körülnéz, olyan mint az autó-vonat kapcsolata, melyik az erősebb...
A másik pedig hogy egy autónak sokkal nagyobb energiaveszteség megállnia és újra felgyorsítania mint a gyalogosnak várni fél percet.
Én nem is azt vontam kétségbe, hogy így tanultuk, de köszi a lepontozást, mert én is így tanultam.
De amit tanultunk az elmélet, a gyakorlat van a valóságban. Ha kimegyek a zebrára és elcsap a kocsi, hiába mondom, hogy dehát nem így tanultam.
Nem, egyrészt azért, mert börtönbe csak szándékos bűncselekmény miatt zárnak valakit.
Másrészt nagyjából minden esetben felfüggesztik a kiszabott szabadságvesztést (amit végrehajtása esetén fogházban kellene letölteni).
Attól függ.
Ha mondjuk matt részeg, és szándékosan üti el a gyalogost, akkor nagyon valószínű.
Tehát manapság nem is lehet volán mögül börtönbe kerülni, csak ha szándékosan csinál valamit? Ha elalszok és behajtok a karneváli menetbe, akkor se?
Manapság ennyire le vannak szarva a gyalogosok?
"felfüggesztett"
A semmi szinonimája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!