Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen alapvető fizikai,...

Milyen alapvető fizikai, illetve matematikai ismeretekkel kell rendelkeznie egy pilótának?

Figyelt kérdés
Egy ideje már gondolkodom, hogy elszegődöm pilótának. Tudom, hogy ez egy komoly és költséges döntés, épp ezért szeretnék megfelelően felkészülni a munka elméleti részére, mielőtt bármilyen iskolába is jelentkeznék. Pilóták véleményét szeretném kérni, melyek azok a területek, ahol csiszolhatnám tudásom, esetleg létezik e irodalom, tankönyv, ami lefedi a repülés kötelező elméleti részét. A válaszokat előre is köszönöm!

2022. szept. 3. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
Ha le tudsz diplomázni (mert hogy az is kell ha nem kisgépekről beszélünk) akkor az is menni fog.
2022. szept. 3. 14:19
 2/9 anonim ***** válasza:
34%

"mielőtt bármilyen iskolába is jelentkeznék"

Nem gondolod, hogy ezért van az iskola?

2022. szept. 3. 14:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló. Hallott már a felkészülés szóról? Természetesnek veszem, hogy az iskolában szerezzem meg a szükséges ismereteket, készségeket, mindazonáltal szükségesnek érzem, hogy legyen rálátásom az egészre, még mielőtt bármibe is belekezdenék.
2022. szept. 3. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
min 4es éretségi matekból és fizikából ha ez megvolt bátran elkezdheted , de legyen min 30m+ ha nagygépet is akarsz repülni
2022. szept. 3. 14:57
 5/9 anonim ***** válasza:
23%
#3 Kedves kérdező. Úgy gondolom, hogy nem tudja mit jelent az "iskola" szó és hogy tulajdonképpen mi célt is szolgál. Segítek: azok számára létezik, akiknek nincsen rálátása valamire. Az iskola nem az a hely, ahol a már meglévő tudásunkról kapunk egy papírt, hanem az, ahol a tudást is megszerezzük. Ehhez nem szükséges semmilyen rálátás.
2022. szept. 3. 14:58
 6/9 A kérdező kommentje:

felkészülés főnév -t, (-ek), -e [ë, e] fölkészülés

1. A felkészül (1–2) igével kifejezett cselekvés, tevékenység; az a tény, hogy vki, vmi felkészül (vmire); önmagának vmely vállalkozáshoz, tevékenységhez szükséges dolgokkal való felszerelése. Alapos felkészülés; harci, háborús felkészülés; munkára, támadásra, védelemre való felkészülés. Az utazásra való felkészülés sok gondot okozott. || a. Vmire való készülődés. Mire jó ez a hosszadalmas felkészülés? || b. Vmire való várás, lélekben való előkészülés, előkészület. A legrosszabbra való felkészülés; a várható szemrehányásokra való felkészülés.

2. (ritka) Ennek eredménye: felkészültség. Hiányos felkészülés. Alapos felkészüléssel ment a vizsgára.

felkészülési.

2022. szept. 3. 15:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát ilyen mentalitással nemhogy pilóta nem leszel, de az egyetemről is ki fognak vágni.
2022. szept. 3. 18:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok pilótaképzéssel foglalkozó cég oldalát végigböngésztem már.

Az egymásra épülő modulok igen részletesen le vannak írva, és hogy mibe kerül. Nem olcsó.

De egyiknél sem találkoztam olyan kitétellel, hogy diploma kellene. Kereskedelmi utasforgalmi pilótánál sem, típusra képzésnél sem.

Angol C kell, ha jól tudom. Főiskolai- egyetemi képzéssel nem találkoztam a feltételek között.

Csak az a kérdés, mit fogsz érteni a tudnivalókból, ha pusztán önképzésre hagyatkozol, vagy azt sem.

Jelenleg a légi forgalom jelentős visszaesése tapasztalható, nem nagyon keresnek pilótákat, noha több helyen van képzés hazánkban is.

Hívd fel ezeket, vagy keresd meg a honlapjukat.

2022. szept. 3. 18:59
 9/9 anonim válasza:
29%

Nem kell diploma, de ajánlott. Iskola csak azért kell, hogy felterjesszen a hatósághoz vizsgákra. Az atpl könyveket szívesen elküldöm, ha érdekel, de garantálom, hogy csökkenni fog a lelkesedésed ha meglátod :) Ja, és először menj el classI orvosira, és úgy tudom már pszichológia is kell.

Érettségi anyag bőven elég fizikából, matekból, úgyis minden le van írva az anyagokban, trigonometriával legyél tisztában, azt sokat kell használni.

nem kell 30+ millió, lehet felvenni diákhitelt a teljes képzésre, nézz utána, kamatmentesen bme-n tuti, de van egy másik egyetem is aki az airvinnel dolgozik, bár ide kell legalább egy bármilyen bsc

megint beindult a felvétel, egyre több embert vesznek fel, nem kell aggódni a felvétel miatt, mire odakerülsz minden ok lesz

az angol tényleg fontos

2022. szept. 12. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!