Gyakorin miért olyan alapvető, hogy valaki 24-25 éves
korára saját háztartással rendelkezzen?
Nem önerőből kell, a szülők gyűjtögetnek, hogy megkönnyítsék az életed. És nem kőgazdag milliomosokról beszélek.
2019. jún. 30. 14:53
2019. jún. 30. 14:56
lehet valakinek alapvető dolog
én elég jól keresek és hitel nélkül akarok házat venni, de 26 évesen sem tartok még ott, hogy ez a nagyon közeli jövőben meglegyen
ha elköltöznék, akkor sem albérletet fizetnék, akkor már inkább a hitelt törleszteném
2019. jún. 30. 14:57
4/31 A kérdező kommentje:
Van olyan ismerősöm aki 230 ezres fizuja mellett Pesten albérletet bérel 120 ezerért. Ehhez hozzájön a bérlet, kaja,szórakozás stb és kb 50 ezret rak félre...Ez kinek éri meg de komolyan? Nem érzem magam kevesebbnek, mert otthon élek. Rokonaim is 27-29 éves korukra költöztek el otthonról, addig esélyük sem volt. Így is a szülei vették + hitel...Ma már egyáltalán nem úgy megy mint 25-30 éve. Akkor viszonylag könnyen össze lehetett gyűjteni annyit amiből kijön egy kisebb lakás, de jelenleg az ingatlan árak az egekben vannak. Albérletárak is tulajdonképpen megkétszereződtek Pesten 2010-hez képest.
5/31 A kérdező kommentje:
#3 Persze hitelt törleszteni sokkal jobban megéri. Én is szerintem így fogok venni, de ameddig nincs egy biztos anyagi hátterem addig nem szeretnék felvenni semmilyen hitelt.
Mondjuk ebben igazad van, mikor anyum vette nekem a lakást tíz éve, 9 millió volt. Most akarok költözni, és megnéztem, a környéken mennyiért vannak lakások (hogy mennyiért tudnám eladni) és 25-29 millió. Ez azért így nagyon durva.
2019. jún. 30. 15:07
kérdező én 650 körül keresek, de akkor sem fizetnék albérletet, a hiteles megoldás a legjobb opció, akkor is
itt nem az a lényeg mennyi pénze van az embernek, hanem hogy azt a pénzét ami van hogyan akarja beosztani, mire szeretné felhasználni
2019. jún. 30. 15:07
#6:
alapból felugrottak az árak és a CSOK miatt még mentek feljebb 5-10-15-öt sok helyen
2019. jún. 30. 15:08
" el sem tudom képzelni, hogy önerőből 27-28 éves korom előtt saját lakásom legyen. "
Jó neked, én szerintem a jelenlegi léptékkel majd valamikor 40-45 évesen jutok el oda hogy saját lakást tudjak venni. Már ha megérem.
2019. jún. 30. 15:10
10/31 A kérdező kommentje:
Az építkezés se jöhet nagyon szóba manapság...Az építőanyag árak is brutálisan megemelkedtek + a szakmunkások is olyan áron dolgoznak, hogy röhej. Tudom, mert most újítottuk a házat. Az ingatlan árak folyamatos emelkedése és a fizetések között nem igazán lehet felfedezni egyenes arányosságot :D
Kapcsolódó kérdések: