Gyakorin miért olyan alapvető, hogy valaki 24-25 éves korára saját háztartással rendelkezzen?
24 eves vagyok es szerintem sajat lakasom max ugy lenne ha a szuleim fizetnek nekem.
Dolgozok mar 1 eve mellette mesterszakot kezdem szeptemberben. Ha nem sikerul kolit kapni akkor lakasberles + uj munkahely kereses lesz. Egyedul sajat autom van de annak felet + a szervizelest a szuleim fizetik. Ami hatalmas segitseg egy forint penzt nem fogadnak el tolem.
Sose fogom ezt a sok hülyét, hogy miért akar Kp-ra lakást venni Pesten :)
Egyébként Pesten 400 ezret simán meg lehet keresni.
2 főnél az már 800 ezer.
Ha ebből nem tudtok lakásra félretenni, akkor sorry.
Nettó.
Szinte bármilyen szakmunkás bizonyítvánnyal, vezetői engedéllyel(na jó, B kivételével), épkézláb diplomával.
Hát nem tudom, nálunk a mérnökök se kapnak annyit és én se kapok 300at pedig szakmám van. És bp.
Szerintem ez megint a szokásos gyakoris nagyzolás.
Mindenesetre nekem se lesz sose saját lakásom, mert szülőknek nincs ingatlanuk (az egyik valóban hajléktalan, a másik még lakik valahol), nekem meg annyim van, hogy havi 20-50 a megtakarítás. Ami úgy nagyjából valahol a lópikula és semmi közt mozog, ha lakásról van szó. Viszont egyedül élek egy csinos albérletben, szóval nem panaszkodom.
"Hát nem tudom, nálunk a mérnökök se kapnak annyit és én se kapok 300at pedig szakmám van. És bp."
Hát persze, biztos elhiszem neked ezt a kamut. :D
Simán, vállalj hidegburkolást...
Na jó, viccet félretéve, az utóbbi időben fontos változások történtek:
- bevezették a lakástámogatást
- a szakmunkások, és általában a kétkezi munkások bére jócskán emelkedett, míg a diplomások bére nem igazán (talán az informatikusakat kivéve). Érdemes megpróbálnod munkahelyet váltani.
- hiába emelkedtek a lakásárak, Magyarország Nyugateurópához képest továbbra is olcsó. Ez nem csak rengeteg nyugateurópait vonz, hanem rengeteg pénzes kínait, mind itt vesz lakást, mert itt pl. nem kell terrortámadástól tartani, mint Berlin/Brüsszelben.
- rengeteg nyugati cég fektetett be az országban, főleg Budapesten.
A kérdés már csak hogy meddig tart a jelenlegi helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!