Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elektromos rollerrel közlekedh...

Elektromos rollerrel közlekedhetek főúton lakott területen kívül?

Figyelt kérdés
Sajnos se járda, se kerékpárút. Amit most vennék rollert, munkába járni kellene, de nem akarok szabályszegő lenni. Kb 25 km/h-val mennék, ami kb kerékpárnak felel meg. Ugyanakkor nem tiszta, hogy ezek a rollerek felérnek e a kerékpárral jogilag, mert azzal ugye mehetek főúton. Alternatív útvonal sajnos nincs jelenleg, csinálnak elkerülőt, meg kerékpárutat is, de mire az kész lesz...
2022. aug. 15. 21:13
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Na még ezt megálmodom, mert amúgy nem is egy vészesen nagy forgalmú út, lakott területen belül meg javarészt kis utcákba keringek bringával is. Bizonytalan vagyok vele szemben.
2022. aug. 15. 21:47
 12/25 A kérdező kommentje:
#10 ment már el mellettem is kamion, de én annyira nem éreztem meg biciklin, hogy meglökött volna, inkább csak ijesztő tud lenni, ugyanakkor a kis kerekei miatt a rollert nehezebb stabilan egyenesen tartani kamion mellett (is), ami azért ugyancsak veszélyes és para.
2022. aug. 15. 21:49
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
#12 Én a 8-as főúton közlekedem egy Aprilia SX50-essel, 60-65km/h-ás tempóval, és egy kamionos előzés után rendesen kell kapaszkodni a kormányba.
2022. aug. 15. 21:53
 14/25 anonim ***** válasza:
35%

Jogilag pont átmenet van tudtommal, nem reagál elég gyorsan a törvény és nem tudják hova sorolni ezeket a járműveket. Rámehet bárki, ami ugye probléma, alapból sok a gond a biciklisekkel, a gyalogos kresz direkt úgy van kialakítva, hogy ha valaki nem akar meghalni, nem is kell ismernie a jogait-kötelezettségeit, hogy ne legyen baja, ez a roller nagyon átmenet jelenleg. Én személy szerint ezt nem vállalnám be, mert szeretek élni.

#13 annyit odadöfnék, mert ma még nem voltam elég g*ci, hogy ha kapaszkodni kell a kormányba, akkor nem jól ülsz a motoron.

2022. aug. 16. 01:28
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nem érezném eléggé biztonságosnak, mert hiába a jó útminőség, így sem egy stabil jármű sajnos. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy elcseszett hàtrasandítás és kész a baj. Pedig amúgy támogatom, hogy teljesítménytől függően a kerékpàrokhoz, segédmotoros kerékpárokhoz hasonló vagy akár azonos szabályozás alá essenek a rollerek, motoros rollerek, de a kis kerekek jelentette kockázattal kezdeni kell valamit.
2022. aug. 16. 03:32
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem maradj a biciklinél.

A roller nagyon instabil jószág.

2022. aug. 16. 06:43
 17/25 A kérdező kommentje:
Nah, köszönöm a hasznos választ mindenkinek, maradok a bringánál. Egyrészt biztonságosabb is (bár a bringásokat is helyből utálják az autósok), meg kell annyi testmozgás, az a ~25 km nem olyan sok. :)
2022. aug. 16. 14:37
 18/25 anonim ***** válasza:
Nem utálják az autósok a bringásokat, csak azokat, akik nem képesek szabályosan meg ésszel közlekedni. Ha autóban ülök, egyáltalán nem bánom a bringásokat, gyalogosként zavar, hogy majd' elütnek a zebrán, ahol elvileg le kéne szállniuk.
2022. aug. 16. 16:18
 19/25 anonim ***** válasza:

10

Én is 30km-t tolok le egy Yadea G5 elektromos robival. Igaz főúton csak egy 4km-es szakaszt megyek, de pont az visz a román határra szóval kamionból nincs hiány.

45km/s tempónál annyira nem vészes a menetszél, inkább az erős oldalszél az ami miatt néha kapaszkodni kell.

2022. aug. 16. 17:59
 20/25 anonim ***** válasza:
ha egyébként a 25 km/s elektromos motorokra nem kell jogsi csak a 45-ösökre
2022. aug. 16. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!