Elektromos rollerrel közlekedhetek főúton lakott
területen kívül?
11/25 A kérdező kommentje:
Na még ezt megálmodom, mert amúgy nem is egy vészesen nagy forgalmú út, lakott területen belül meg javarészt kis utcákba keringek bringával is. Bizonytalan vagyok vele szemben.
12/25 A kérdező kommentje:
#10 ment már el mellettem is kamion, de én annyira nem éreztem meg biciklin, hogy meglökött volna, inkább csak ijesztő tud lenni, ugyanakkor a kis kerekei miatt a rollert nehezebb stabilan egyenesen tartani kamion mellett (is), ami azért ugyancsak veszélyes és para.
#12 Én a 8-as főúton közlekedem egy Aprilia SX50-essel, 60-65km/h-ás tempóval, és egy kamionos előzés után rendesen kell kapaszkodni a kormányba.
2022. aug. 15. 21:53
Jogilag pont átmenet van tudtommal, nem reagál elég gyorsan a törvény és nem tudják hova sorolni ezeket a járműveket. Rámehet bárki, ami ugye probléma, alapból sok a gond a biciklisekkel, a gyalogos kresz direkt úgy van kialakítva, hogy ha valaki nem akar meghalni, nem is kell ismernie a jogait-kötelezettségeit, hogy ne legyen baja, ez a roller nagyon átmenet jelenleg. Én személy szerint ezt nem vállalnám be, mert szeretek élni.
#13 annyit odadöfnék, mert ma még nem voltam elég g*ci, hogy ha kapaszkodni kell a kormányba, akkor nem jól ülsz a motoron.
2022. aug. 16. 01:28
Én nem érezném eléggé biztonságosnak, mert hiába a jó útminőség, így sem egy stabil jármű sajnos. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy elcseszett hàtrasandítás és kész a baj. Pedig amúgy támogatom, hogy teljesítménytől függően a kerékpàrokhoz, segédmotoros kerékpárokhoz hasonló vagy akár azonos szabályozás alá essenek a rollerek, motoros rollerek, de a kis kerekek jelentette kockázattal kezdeni kell valamit.
2022. aug. 16. 03:32
Szerintem maradj a biciklinél.
A roller nagyon instabil jószág.
2022. aug. 16. 06:43
17/25 A kérdező kommentje:
Nah, köszönöm a hasznos választ mindenkinek, maradok a bringánál. Egyrészt biztonságosabb is (bár a bringásokat is helyből utálják az autósok), meg kell annyi testmozgás, az a ~25 km nem olyan sok. :)
Nem utálják az autósok a bringásokat, csak azokat, akik nem képesek szabályosan meg ésszel közlekedni. Ha autóban ülök, egyáltalán nem bánom a bringásokat, gyalogosként zavar, hogy majd' elütnek a zebrán, ahol elvileg le kéne szállniuk.
2022. aug. 16. 16:18
10
Én is 30km-t tolok le egy Yadea G5 elektromos robival. Igaz főúton csak egy 4km-es szakaszt megyek, de pont az visz a román határra szóval kamionból nincs hiány.
45km/s tempónál annyira nem vészes a menetszél, inkább az erős oldalszél az ami miatt néha kapaszkodni kell.
2022. aug. 16. 17:59
ha egyébként a 25 km/s elektromos motorokra nem kell jogsi csak a 45-ösökre
2022. aug. 16. 17:59
Kapcsolódó kérdések: