Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, ha forgalmi...

Mit tudok tenni, ha forgalmi vizsgán túlságosan izgulok?

Figyelt kérdés

1 hete volt a második sikertelen forgalmi vizsgám. Az első sikertelen után vettem 10 órát, körbejártuk az összes útvonalat az oktatóval, nem volt egyetlen olyan hibám sem, ami azonnali bukással jár. A 10 körből 6 teljesen hibátlan volt.

Másodjára egy viszonylag könnyű útvonalat húztam, de nem sikerült az sem.

Azóta már voltam 2 alkalommal vezetni, amiből az egyik teljesen hibátlan volt, de a másikban sem volt buktatós hibám.

A probléma nekem az, hogy nagyon izgulok amikor a vizsgabiztos beül hátra. Azt érzem, mintha semmit nem tudnék.

Hogy tudnám a félelmemet csökkenteni?

KRESZ vizsgán is nagyon izgultam de az elsőre meg is lett.

2022. júl. 29. 08:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Megkened a vizsgát.
2022. júl. 29. 08:44
 2/12 anonim válasza:
100%
Szerintem az a legjobb ha ott tartassz, hogy vizsga akkor mindent zárj ki. Csak a vezetésre koncentrálj, ne érdekeljen, hogy ott ül a vizsgáztató vagy, hogy ki mit gondolhat most. Magadba meg félhangosan nyugodtan mondogasd, hogy most itt lekanyarodunk szépen. Ki rakom az irányjelzőt. Stb.:) bízz magadban, s menni fog. Sok sikert!
2022. júl. 29. 09:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Majd amikor az oktató SEM ül melletted, akkor nem fogsz izgulni?
2022. júl. 29. 10:00
 4/12 A kérdező kommentje:

1. Valahol működik, de nem abban a városban vizsgázok, és ellenzem az ilyesmit.

2. Köszönöm!

3. Nem, mert akkor már nem kell olyanok előtt bizonyítani, akik sokkal jobbak nálam. Úgy érzem, hogy nagyon jó oktatóm van, mindent megtanított, amire szükségem van. Felismerem a szituációkat, le is tudom reagálni (nem ezek miatt buktam meg)

2022. júl. 29. 16:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én másodjára mentem át. Alapvetően nem vagyok leblokkolós fajta vizsgahelyzetben, legfeljebb érezhető az izgalom a mozzanataimon, de jól csinálom a dolgokat. Hát, az első forgalmi vizsgán kicsit keményebb volt, az autó átnézésénél gondolkodni nem tudtam (konkrétan megpróbáltam összeszedni fejben, hogy nem hagytam-e ki semmit, de csak bambultam, képtelen voltam gondolkodni).

Meg is buktam. Apróság volt a hiba, ha gyakorlati órán követem el, valószínűleg nem is szól érte az oktató. Mivel kb. 10 perc után történt, elkezdtem elbizonytalanodni, hogy te jó ég, olyan sokáig hibátlanul vezetni, +a manővereket sem gyakoroltuk túl sokszor.

Ennek az lett az eredménye, hogy a második vizsgára úgy mentem, hogy elengedtem a dolgot. Nem a jogosítványt, hanem azt, hogy egyáltalán sikeres lehet a vizsga. Bevált, ugyanis mégha nem is csont (nélkül), de gond nélkül átmentem.

Ezen felül azt tanácsolom, hogy menj a szokásosnál óvatosabban. Apróságokra gondolok, mindjárt kifejtem. Persze fontos, hogy ne ess túlzásba (ne menj túl lassan, ne jelezz megtévesztően stb.)! Nekem az oktató mindig mondta, hogy EAK-nál kettesben guruljak be 15 körül a kereszteződésbe (ha nem beláthatatlan) és csak akkor lassítsak(/álljak meg), ha jön valaki. Vizsgán ezzel szemben mindenképp egyesben, 7-8 körül gurultam be még akkor is, ha belátható volt (nem pusztára kell gondolni, ott nyilván nem ilyen lassan, de kettesben is jól lehetett volna reagálni). Így több időt hagytam magamnak és ha meg kellett volna állni, a fékezés sem lett volna olyan erős.

2022. júl. 29. 17:13
 6/12 anonim ***** válasza:
54%
Ne izgulj, ennyi.
2022. júl. 30. 06:21
 7/12 A kérdező kommentje:

5-köszönöm, ezeket megfogadom!

6- magamtól erre nem jöttem volna rá

2022. júl. 30. 13:52
 8/12 anonim válasza:
100%

Nálam bevált hogy kicsit lassítottam magamon. Ha stresszben vagyok hajlamos vagyok kapkodni itt tudatosan arra figyeltem hogy mindent inkább szépen nyugodtan csináljak és ne kapkodjak. Azért még nem buktattak meg senkit mert kicsivel lassabban ment mint 50 plusz azért sem mert lassan állt be a parkolóhelyre plusz azért sem mert lassabban csinálta az Y vagy az egyívűt.(Persze nem forgalmat feltartóan lassan.)

Plusz tipp hogy a táblákat nagyon nézd. (Persze magától értetődő de mikor ott vagy és stresszben akkor nem biztos hogy annyira tudsz figyelni.)

Sok sikert kívánok neked a továbbikban.

2022. júl. 31. 15:51
 9/12 A kérdező kommentje:
8. Köszönöm!
2022. aug. 1. 21:32
 10/12 anonim ***** válasza:
42%
feles vizsga előtt
2022. aug. 2. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!