Csak szerintem pofátlanság hogy B kategóriás tanfolyamon 100 perc vezetés, 15 ezer forintba kerül?
Figyelj: csináld Te is az oktatást.
Vegyél egy autót, tartsd fenn, válts ki vállalkozóit, fizesd a terheit, az autó biztosítását (vigyázz: ez oktató autó! és kell igen magas önrészű Casco is) és majd rájössz, hogy az nem is pofátlanság.
Csak viszonylag fiatal kocsival lehet oktatni, úgy tudom. A gép sokat fogyaszt, hiszen nem is egyszerűen városban közlekedik, ami eleve üzemanyag-igényesebb, hanem lassabban, mint optimális, gyakori megállások. A tanulók sokkal jobban igénybe veszik a szerkezetet, mint egy rutinos. Többször kell javíttatni. Jogilag az oktató a járművezető, mindenért ő felel. Ha a kocsi sérül, vagy másban tesz kárt, az teljesen az ő sara. Miért nem figyel jobban. Különféle címeken szednek el tőle pénzt (kamarai tagság is azt hiszem), rendszeresen ők is vizsgáznak.
Nem olyan nagyon nagy az az összeg, amit elkérnek, hidd el.
Valóban csúnyán elszálltak az árak, Covid előtt még 5-6 ezer volt egy óra, most meg 8-9 ezer. Én tavaly 6600-ért szerződtem az autósiskolához, de most már mindenhol 8500 körül kezdődik a tarifa.
Én most júniusban végeztem vele, 330 ezer volt mindennel együtt (jó, ebben benne van egy második orvosi alkalmassági is, mert az első elveszett). Mi is csak néztünk, hogy milyen drága lett, de itt van a jogosítvány a zsebemben, ezt már senki sem veszi el tőlem, ha nem csinálok hülyeséget.
Ez sokszorosan meg fog térülni életed során, csak erre gondolj. És hogy csak egyszer kell kifizetni, soha többet.
tulajdonképpen az # 1-es elmondta a lényeget.
Amúgy drágállod? Csak szólok, hogy piacgazdaság van, nincs vételkényszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!