Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan hűtsük a kamion fülkét...

Hogyan hűtsük a kamion fülkét nyáron ha nincs állóklíma?

Figyelt kérdés

Most kezdek el kamionozni 2 hét múlva és mindenre gondoltam, csak arra nem, ha olyan vontatót kapok amiben nincs állóklíma, hogyan fogom túl élni?

Viccet félretéve, gyűlölöm a meleget és nagyon nehezen viselem. Hűvösben szeretek aludni másképp nem bírok és muszáj lesz mert nemzetközi kanyarokra fogok járni! Érdekelne tapasztalt kollégák véleménye hátha van valakinek valami jó ötlete!

2022. júl. 3. 18:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat, megfogadom őket! :)
2022. júl. 9. 03:11
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha álló klima nélküli a gép közölni kell a főnökkel, hogy vagy álló klímás autót ad vagy járatod a motort a klima miatt
2022. júl. 10. 11:54
 13/16 anonim ***** válasza:
#12 már nem azért, de aludtál te már járó motornál? Ezerszer inkább szenvedek a melegben, minthogy egész éjjel rázzon a fülke, nem beszélve arról, hogy a szívedet is kikészíti. Nem tudok orvosi magyarázatot adni rá, de először csak hallottam hogy a rázkódástól a szíved össze vissza fog kalapálni, nem nagyon hittem el amíg meg nem tapasztaltam én is, amikor reggel úgy ébredtem mintha futottam volna 5 kilométert... Lehet nem mindenkire van ez hatással, de még mindig a szivargyújtós ventillátort mondom a legjobb megoldásnak, vagy vannak már ilyen sátor ventillátorok az aldi-lidlben, vagy akár usbről is működtethető, ami semmi áramot nem fogyaszt szinte.De van olyan is, ahol ilyen szivacsos lapok vannak a ventillátor előtt amit fel kell tölteni vízzel, és akkor párás levegőt fúj.
2022. júl. 10. 22:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Aludtam már járó motornál hetekig amikor a mercibe a gyári álló klíma tönkre ment . Rázkódást én meg szoktam hűtős pótkocsit húzok úgy zúg az öreg thermoking mint az állat konkrétan , ha le olvaszt akkor remeg az egész fülke

2022. júl. 11. 10:57
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

azert egesz mas mikor a potkocsin levo aggregator miatt “rezonal” a fulke meg mikor egy 13000 kobcentis motor zakatol alattad… De mint mondtam van akit nem zavar, es igy is jol bir aludni, meg vannak akik kishijjan belepusztulnak. Csak nalam sajna telen a futes romlott el, ott meg nincs az hogy

begyujtok a fulkeben a gazfozovel majd az ad meleget… muszaj volt jaratni a futes miatt pedig baromira nem orultem neki

2022. júl. 11. 14:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen azért más nyilván a kettő engem személyszerint soha nem vazart , igaz én bármikor képes vagyok aludni az sem zavar , ha bontják a placcot mellettem. 5 évig egy R650-es scaniával az előző munkahelyemen , na ott volt időm megszokni menet közben is majd szét esett a fülke úgy rázta az egészet a 16 literes v8-as motor főleg , hogy hollan nagy mánia nyitott kipufogó volt rajta mint egy átokverte traktor úgy dübörgött. 2 éve már egy hűtős cégnél vagyok egy gigaspace fülkés mp5-ös már a kamerás tükrös actrossal ez nyugis nem rázza a fülkét jobban a motor mint a hűtő rezgése
2022. júl. 11. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!