Megéri-e márkaszerbe vinnem az autóm ilyen esetben?
Van egy 18 éves, karban tartott kisautóm. Vagyis prbólálom karban tartani.
A helyzet az, hogy sehol nem találok normális autószerelőt.
Mindegy, hogy falusi kisöreghez viszem, vagy reklámozott szervízbe, rosszabbul hozom el az autót, mint mikor odaviszem.
Volt, hogy nem is az autómba való alkatrészt tettek bele, és 2 év alatt majdnem tönkretette az egész kocsit ebből adódóan.
1 kókler miatt majdnem mehetett a komplett motor a kukába.
Van, hogy megmondom, hogy "jó, ha nem vihetek alkatrészt, megértem, de csakis A vagy B márka jöhet szóba!"
Mondja, hogy persze, akkor az lesz. Erre mondjuk 1 év múlva egy másik szerelésnél kiderül, hogy a legolcsóbb sz*rt rakta bele a márkás árán.
Van, hogy visszaöntik a fáradt olajat, de felszámolják hogy kicsrélték az olajat is, ahogy azt illene az adott dolog cseréje után.
Állandóan költenem kell az autóra, mert hiába csináltatok meg valamit rajta, vagy újra előjön pár hét után, vagy érdekes módon, szerelés után pár nappal kijön egy eddig teljesen idegen hiba.
Volt, hogy az ABS gyűrűt szigszalaggal tekerték körbe, meg pillanatragasztóval ragasztották oda egy másik részéhez az autónak. Ez megint micsoda már?!
Már vagy 20 szerelőt kipróbáltam, kettővel voltam megelégedve, aki valóban lelkiismeretes és normális volt. Csak az egyik meghalt nemrég, a másik pedig már nem vállal munkát.
Elegem van abból, hogy bárhová elviszem, nem tudok megbízni a szerelőben, mert rosszabb állapotban adja vissza a kocsim, vagy átver az alkatrésszel.
Vidéki ember vagyok, nincs többszázezres fizetésem, de most már úgy vagyok vele, hogy márkaszervízbe elég egyszer elvinnem és tényleg NORMÁLISAN megcsinálják NORMÁLIS alkatrésszel, akkor egye fene, kfizetem a kétszeres díjat, csak végre legyen jó az autóm.
Ilyen esetben megéri a márkaszervízt választani?
A márkaszervizek nagyon durva árakkal dolgoznak...
Ilyen idős kocsit én tuti nem vinnék.
az én kocsim is ennyi idős, kénytelen voltam márkaszervizbe vinni mindenféle időszerű cserére..a technológia zöme olyan, hogy a szakszerviznek van olyan speckó szerszáma, amivel szakszerűen lehet javítani. Nekem árajánlatot adtak, és közölték mikor jöhetek érte. Fiettem, és számlát is adtak.
Elégedett vagyok, hibátlan a japó kocsim.
Anyagi szempontból totál nem éri meg.... viszont ott azt teszik bele amit kérsz, abból a szempontból viszont megéri.
Menj el egy-két márkaszervízbe és kérj árajánlatot és meglátod megengedheted-e magadnak vagy sem.
Az én autómra mindig a márkaszervízben kapom a legjobb árajánlatokat
(csak olajcsere, meg klímával kapcsolatos dolgok miatt nem oda viszem)
15 éves Mercedes-Benz (Győr körnéyke)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!