Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nemzetközizni mennyire lehet...

Nemzetközizni mennyire lehet idegen nyelv beszelese nélkül ?

Figyelt kérdés
dec. 21. 00:04
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kamion
dec. 21. 00:05
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, főleg manapság okostelefonnal és fordítóval a kézben minden megoldható, de mindenhol csak a sz*pás lesz vele és minden sokkal tovább tart.
dec. 21. 05:45
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

Én nem beszélek csak egy pár szót és megélek vele.

Nem kell szinte sehol beszélni, már a munkával kapcsolatban.

Oda megyek beadom a rendszámot, CMR-t vagy a rakodási számot és max annyit mondanak hogy varten.

Majd szólnak hogy zwei rampa és kész.

Persze ha te beszélgetni akarsz semmi akadálya e parkolókban.

Meg aztán a legtöbb helyen csak is vendég munkás van, szerb, iraki, szír, cseh, meg a fene tudja milyen náció.

Azok se tudnak szinte semmilyen nyelvet.

dec. 21. 06:56
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Bocsáss meg, kedves kérdező, nem minősíteni akarom a kérdésedet. De mint ahogy a 2. hozzászóló is leírja, a kamionos munka annyira le van egyszerűsítve már, hogy a sofőrök idegen nyelv nemismerete sem akadály a sikeres munkavégzésben.

Jó munkát, akár nemzetköziben is!

dec. 21. 07:57
 5/12 anonim ***** válasza:
39%
Én azt nem értem, hogy az iskolában mindenki évekig tanul valamilyen idegennyelvet. Az tök oké, hogy nem beszèlj költői nyelven. De az, hogy lehet, hogy alapvető dolgokat nem tudsz elmakogni?
dec. 21. 09:58
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Azért van egy másik oldala is a dolognak.

Mert az oké, hogy sokat nem kell beszélgetni, de amikor a sötét - jellemzően káeurópai - sofőr

- nem érti meg, hogy 14 órakor van időpontja, akkor jöjjön vissza,

- nem képes megmondani, hogyan rakjam fel neki a hat gibót (kettesével egymásra, egyesével, hosszában keresztbe, elölre, középre, stb), pedig ő felel a rakodásért,

- nem érti meg, hogy nem elég kétszer rácsapni az árura, hogy jóvanazúgy, le kell gurtnizni,

- nem érti, hogy strandpapucsban nem jöhet be az üzemi területre, csak munkavédelmi cipőben...

Na az azért gáz. Pedig ezt a német mellett (helyi nyelv) angolul is el tudom neki mondani. De minek...

dec. 21. 11:08
 7/12 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Egyetértek!

Angliában vagyok sofőr, én azt az oldalát látom hogy nyelvismeret hiányában milyen táblákat nem értenek meg a kelet-európai sofőrök, majd emiatt milyen lehetetlen helyekre szorulnak be ahonnan daruval kell kiszedni a kamiont.

A strandpapucsos rész nagyon betalált, itt flip-flopnak hívják őket.

dec. 21. 11:56
 8/12 anonim ***** válasza:
#5 1989 szeptemberétől szüntették meg a kötelező orosz nyelvtanulást az iskolákban, tehát a mostani 40-50 est korosztály az akkor sem használható nyelvet tanulta, nem pedig angolt vagy németet.
dec. 21. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Az orosz nyelv pont jó lenne a rengeteg ukrán, litván és lengyel sofőrrel való kommunikációra. Lengyel dolgozó pedig szinte minden nyugat-európai cégnél van. A sofőrök nagy része sajnos semmilyen idegen nyelvet nem beszél, csak nyökögve mutogat, amit persze nem értenek meg.
dec. 22. 19:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Két embert ismerek (mindkettő elég eccerű lélek), akik mindenféle nyelvtudás nélkül járják Európát. Egyik kamionnal, a másik dobozos kisteherrel, egy multicég alkalmazásában. Elvannak. Mutogatnak, makognak, és nyilván jó hangosan és szótagolva ismétlik el többször magyarul...
dec. 23. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!