Epilepsziásként a közlekedés, ötletek?
Szóval, baromira alkalmi rohamos vagyok.... 14 éve volt rohamom meg most. Az idegesség és a kattogás hozza ki. Namármost így öt évig búcsút mondhatok mindennek kb ami 'jogsival megy'
A gyaloglást isten tudja meddig bírom még (napi 15-30km), a biciklit meg inkább hanyagolnám mivel kicsit el vagyok hízva (+10kg) és 500m után halok meg.
A tömegközlekedés meg egyre gyatrább....
bicikli pont jót tenne neked
esetleg elektromos bicaj
Ha 500 m kerékpározás után meghalsz, akkor fizikai problémád is lehet, nem csak idegrendszeri. Na persze nem mindegy, hogy 53 kg számított ideális súlyhoz képest van +10 kg, vagy 83 kg-hoz képest.
Nem tudom hogyan állsz vezetői engedély vonatkozásában? Az igaz, hogy legalább 5 évig nem fognak egészségileg alkalmasnak nyilvánítani (3 év gyógyszeres majd 2 év gyógyszer nélkül rohammentes időszak kell).
Így, ha most szeretnél vezetői engedélyt szerezni, nem tudnál.
Ha van (volt) vezetői engedélyed, nem tudom, mi a helyzet?
Ha bevonatta az orvos, eltiltottak a vezetéstől, akkor nincs lehetőséged vezetői engedélyhez kötött járművet vezetni.
Ha csak nem hosszabbítják meg az egészségi alkalmasságod, ha „AM”, „A1”, „A2”, „A” korlátozott, „A”, „B1”, „B”, „BE”, „C1”, „C1E”, „C”, „CE”, „D1”, „D1E”, „D”, „DE”, „TR” kategóriák bármelyikéből van érvényes vizsgád, akkor a vezetői engedély egészségügyi érvényességének lejártát követően is vezethetsz segédmotoros kerékpárt, mopedautót. (Lassú járművet pótkocsival, kerti traktort és állati erővel vont járművet is, de gondolom, ezek nem jó megoldások.)
Ami a javasolt elektromos kerékpárt illeti, a KRESZ szerint „Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.”
Tehát, ha emberi erővel is hajtható, és legfeljebb 300 W teljesítményű a motor, akkor kerékpár, és arra nem kell vezetői engedély. Csodát ne várj, a 300 W csak 0,4 lóerő. A messze nem profi, csak ház körüli területhez ajánlott motoros fűkaszám 1,9 lóerős.
(Nem biztatlak rá, de kerékpár esetén nincs nulla tolerancia szeszes ital fogyasztásra, annyi az elvárás, hogy a kerékpáros a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban legyen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!