A debreceni BMW gyárnál miért kellett egy 3 hektárt elfoglaló körforgalmat építeni a termőföld kárára?
ezt ne itt kérdezd ...van egy országgyűlési képviselőd, akinek írsz, és pontos választ ad.
Itt fingja sincs senkinek erről.
Az egész gyárat (és hozzá tartozó teljes infrastruktúrát) az ország legjobb adottságú (40+ aranykoronás) szántóföldjeire építik. Miért pont Debrecen? Politikai döntés. A debreceni fideszesek keressenek az üzleten. Millió cikk született róla, hogy kik nyertek a bmwnek eladott földeken.
Egyébként bevett szokás Magyarországon hogy szántóföldek lebetnozásara építenek autógyárat. Ez a legolcsóbb. Ugyanez volt Kecskeméten az 5-ös út mellett. Mondjuk ott nem ennyire jó szántóföldek voltak.
5: "Miért pont Debrecen? Politikai döntés."
Kb. ezerszer le lett írva: a BMW választotta Debrecent, nem Debrecen a BMW-t! Nem tudom mit nem lehet ezen felfogni! Ehhez a döntéshez - kivételesen - semmi köze nem volt a Fidesznek A BMW 3 évig kereste az ideális helyszínt, amíg megtalálta a jelenlegit egy olyan helyen, ahol adott az autópálya, a közvetlen vasúti kapcsolat, a működő repülőtér, a kellő mértékű szabad terület, a kellő mennyiségű víz, csatorna, energetika-kapacitás, a képzett munkaerő, az egyetem, a lakhatási és szabadidős lehetőségek, vallási sokszínűség, jó közbiztonság, jó eü. ellátás.
Hát, ezért Debrecen! (nem túl hosszú a felsorolás, meg tudod jegyezni?!)
Ez nettó hazugság. Értem hogy debreceniként ezt narrativát terjeszted.
Az igaz hogy végső döntést a BMW hozta meg. Mégis ki más hozta volna meg?! Ő hozza a pénzt. De az hogy az egyéb esetlegesen felmerülő városok közül miért pont Debrecent választotta a kormány. Igen a magyar kormány. Ugyanis ő adja a BMWnek azokat az adó és egyéb kedvezményeket amik a BMWt idevonzotta.
És ha ilyen jól tájékozott vagy akkor nyilván azt is ezerszer elovastad, hogy mely fideszes (fideszhez kötödő) üzletemberek nyertek sok milliárdot a debreceni gyár telkein.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!