Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen motort vegyek? Egyáltal...

Milyen motort vegyek? Egyáltalán merjek venni ebben a bizonytalan gazdasági időszakban?

Figyelt kérdés

Már tavaly elterveztem, hogy idén veszek egy max 1,5 millás, 1000cm2 körüli motort, de a háború és az infláció miatt elbizonytalanodtam. Az egyik a fogyasztás, ami kb. 6L/100km, a másik a koruk, ami 15-20 év.

Itt jön képbe másik típus, azok csak 750cm2, fele lóerő, 4-5 év körüliek, de az áruk 2 millától indul, cserébe 3,5L/100km a fogyasztásuk.

Nyilván szeretnék egy erősebb, gyorsabb motort, de ha tényleg komoly válság és infláció lesz, és 800-1000 forintos benzinár, akkor már meggondolandó. Plusz egy 15-20 éves motort elég nehéz eladni, gazdasági válság esetén pedig lehetetlen.

A fiatalabb 750-es motor elég vérszegény, de nagyon takarékos, még akár munkába is lehet vele járni, és fele annyit eszik, mint az autóm.

Már az is eszembe jutott, hogy inkább ne vegyek motort, mert tényleg nem lehet tudni, hogy mi jön a következő hónapokban, netán években, és a motor árából kell túlélni egy hosszú, nehéz időszakot.

Egyenlőre van stabil munkám, átlagos fizetés, de nem lehet tudni azt sem, hogy mikor melyik ágazat omlik össze.

Ti mit tennétek a helyemben?

2022. máj. 28. 20:59
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
😟😟
2022. máj. 28. 21:19
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Nézd, ezek szerint nálad a motor hobbi lenne (a 750-es kapcsán írod, hogy akár még munkába is lehet vele járni, szóval nem télen-nyáron azzal terveznéd).

Ha nincsenek jelentős (mondjuk a motor értékének legalább négyszeresét elérő) megtakarításaid, akkor én a helyedben megvárnám a következő szezont.

Szar ügy, tudom, nyilván te is szívesebben motoroznád végig a nyarat, de én most inkább biztosra mennék :/

2022. máj. 28. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Én a fiatalabb, kisebb futásteljesítményű motort venném, föleg úgy, hogy a "gazdasági" szempontok fontosak. Az sem mindegy, hogy milyen motortípust szeretnél.

(Enduro, sport, roadster, túra, naked 🛵)

Normál körülmények között egy 750 es azért nagyon szépen lépeget. Könnyebb vele (pl.) járdán parkolni, mozgatni. Szóval van előnye a nagyobb mocival szemben, igaz az jobban kilő, ha tekered a gázt. Azt is megnézném a helyedben melyiken érzed magad jobban. Volt egy GSXR amit meg akartam venni. 20m-t mentem vele és visszaadtam a gazdájának, annyira nem nekemvaló motor volt. 4 nagymotor és 4 robogó valamint számos kipróbált motor után azt mondom választásnál első az, hogy rád van e "szabva" és a műszaki állapot nagyon fontos, ne valami gányolt cucc legyen.

2022. máj. 28. 22:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, hobbi lenne.

2 éve nincs motorom. Már nagyon hiányzik. Akkor a koronavírus miatt nem vettem másikat. Azóta persze másfélszeresére drágultak.

900-as Hornet a vágyam. Pl:

[link]

A 750-es csak egy takarékosabb megoldás lenne, amit később könnyebb eladni is.

[link]

Nagyon szép kis motor, de össze se lehet hasonlítani egy nagy Hornettel.

Lesz még valaha egy gazdaságilag stabil, békés időszak?

2022. máj. 28. 22:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Szép motor mindkettő. Nehéz más fejével gondolkodni, én mindkettő közül örülnék valamelyiknek. Konkrétat a kettő közül az újabb, kisebb motort választanám.
2022. máj. 28. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:
56%

Ha a fogyasztás felmerül, akkor ne vegyél semmilyen motort.

Nem engedheted meg magadnak.

2022. máj. 28. 22:48
 7/9 A kérdező kommentje:

Itt nem csak a fogyasztásról van szó. Ha nincs háború, válság és ekkora infláció, akkor nem érdekelne. Ahogy írtam is, lehet 1000 forint a benzin, de még a kenyér is, lehet munkanélküliség, háború, hiperinfláció. Eddig megengedhettem magamnak, volt több motorom is, de azt te se tudod, hogy mi lesz itt fél év múlva. Lehet hónapokig tartó üzemanyaghiány, akkor mit kezdesz egy motorral?

Van megtakarításom, van jó munkahelyem, hitelem nincs, úgyhogy csak a globális folyamatoknak vagyok kiszolgáltatva, ami nem túl kedvező tendenciát mutat.

2022. máj. 28. 23:16
 8/9 anonim ***** válasza:
28%

A motorozás sose a kispénzűek hobbija volt.

Drága a benzin? Nem használod

Elveszíted a munkád? Fogod a tartalékot (mert ugye hobbijárművet nem a vésztartalékból vesz az ember)

2022. máj. 29. 07:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Basszus, vegyél motort, ha akarsz, lehet nemsokára meghalunk, akkor legalább legyen motorod. Ráadásul ha ingázni kell vmi miatt, jó az. Ha drága lesz az üzemanyag, majd kevesebbet mész vele.
2022. máj. 29. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!