Járművet vezető személyek/sofőrők szerintetek gáz, ha egy autót kikerül/megelőz egy kamion/autóbusz?
Napot kívánok mindenkinek üdv!
Főút, 80-as tábla. 80 helyett 68-70 körül megyek és megelőz a kamion/autóbusz?
80 Km/h->70 Km/h
80-nál 70 egyáltalán nem számít indokolatlanul lassúnak, ha 40-el mennél, az már igen
Nem gáz, ha biztonságosan tud kielőzni.
Egyébként hasonló esetben én félre állok és elengedem. Gondolom észrevetted a manőver előtt, hogy próbál nyomni. Mindneki jobban jár.
Ha indokolatlanul lassan halad, akkor gáz. Nem az előzés, a lassú haladás. Egyszer volt szerencsém ilyet látni az M3-on. Egy nagyon idős házaspár ment egy Ignissel a külső sávban, hajszálpontosan 60-al (biztos azért, mert akkor másfél literrel kevesebbet eszik, mint 90-nél) mögötte egy szabálytisztelő kamion, aki nem akart előzni. De felváltva hol fénykürt, hol folyamatos kürt, két méterrel az öreg mögött. Az öreg szinte a kormányt harapva meredten bámulta az utat. Neki kéremszépen itt jogai vannak, megy legalább hatvannal, ami a kötelező legkisebb sebesség a pályán, a többiek le vannak ejtve...
Nem tudom, kivárta-e a kamionos az a három sávos részt, ahol lehet előzni, de ezt még nézni is rossz volt.
Nem gáz. Én múltkor 3.5 tonnás kisteherrel mentem lakott területen kívül GPS szerint 105 km/h-val. Nézem a tükröt, mögöttem a távolban egy kamion, ami egyre csak közeledik... Megelőzött, oszt eltűnt a p¡csába.🤷♂️
Mikor a jogsit csináltam C kategóriára, akkor is volt hogy megelőzött egy kamion, lakott területen belül úgy hogy én is 50-nel mentem. Mondjuk a szívbajt hozta rám, hisz még csak a 2. alkalom volt, hogy forgalomban vezetek.
#16:
Akkor ez a tábla mit jelent?
Kiegészítve az alábbival:
Közlekedés autópályán és autóúton
37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!