Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Járművet vezető személyek/sofő...

Járművet vezető személyek/sofőrők szerintetek gáz, ha egy autót kikerül/megelőz egy kamion/autóbusz?

Figyelt kérdés

Napot kívánok mindenkinek üdv!

Főút, 80-as tábla. 80 helyett 68-70 körül megyek és megelőz a kamion/autóbusz?

80 Km/h->70 Km/h

2022. máj. 20. 13:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

80-nál 70 egyáltalán nem számít indokolatlanul lassúnak, ha 40-el mennél, az már igen

Nem gáz, ha biztonságosan tud kielőzni.

Egyébként hasonló esetben én félre állok és elengedem. Gondolom észrevetted a manőver előtt, hogy próbál nyomni. Mindneki jobban jár.

2022. máj. 20. 14:50
 12/19 A kérdező kommentje:
Ha előz igen, le veszem a gázt és beengedem elém.
2022. máj. 20. 14:57
 13/19 anonim ***** válasza:
30%

Ha indokolatlanul lassan halad, akkor gáz. Nem az előzés, a lassú haladás. Egyszer volt szerencsém ilyet látni az M3-on. Egy nagyon idős házaspár ment egy Ignissel a külső sávban, hajszálpontosan 60-al (biztos azért, mert akkor másfél literrel kevesebbet eszik, mint 90-nél) mögötte egy szabálytisztelő kamion, aki nem akart előzni. De felváltva hol fénykürt, hol folyamatos kürt, két méterrel az öreg mögött. Az öreg szinte a kormányt harapva meredten bámulta az utat. Neki kéremszépen itt jogai vannak, megy legalább hatvannal, ami a kötelező legkisebb sebesség a pályán, a többiek le vannak ejtve...

Nem tudom, kivárta-e a kamionos az a három sávos részt, ahol lehet előzni, de ezt még nézni is rossz volt.

2022. máj. 20. 18:35
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
80-helyett 70 az miért lenne gáz? Nem mondom, nincs meg a biztonságos, rövid előzeshez szükséges 15-20 km/h sebességkülönbség, de ha kicsit hunyorítunk, akkor azért nem egy megugorhatatlan feladat.
2022. máj. 21. 07:48
 15/19 anonim ***** válasza:
70%

Nem gáz. Én múltkor 3.5 tonnás kisteherrel mentem lakott területen kívül GPS szerint 105 km/h-val. Nézem a tükröt, mögöttem a távolban egy kamion, ami egyre csak közeledik... Megelőzött, oszt eltűnt a p¡csába.🤷‍♂️

Mikor a jogsit csináltam C kategóriára, akkor is volt hogy megelőzött egy kamion, lakott területen belül úgy hogy én is 50-nel mentem. Mondjuk a szívbajt hozta rám, hisz még csak a 2. alkalom volt, hogy forgalomban vezetek.

2022. máj. 21. 11:09
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
13. Egy kis apróság: nincs olyan a rendeletben, hogy pályán hatvannál lassabban tilos menni.
2022. máj. 21. 13:30
 17/19 janesznomad1963 válasza:
52%
1;Úgy tudom hogy ha 80km a megengedett sebesség akkor azt nem lehet túllépni de viszont 70km-es sebességgel lehet haladni.2;Viszont ha olyan tábla van kihelyezve, hogy 80km a kötelező leggkissebb sebesség,akkor ennél a sebességnél, nem lehet lassabban halad mert feltartod a forgalmat
2022. máj. 21. 16:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, csak hagyd hogy megelözzön és ne ébredj ön tudatodra előzés közben.
2022. máj. 22. 12:06
 19/19 anonim ***** válasza:

#16:

[link]

Akkor ez a tábla mit jelent?

Kiegészítve az alábbival:

Közlekedés autópályán és autóúton

37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.

2022. máj. 22. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!