Járművet vezető személyek/sofőrők szerintetek gáz, ha egy autót kikerül/megelőz egy kamion/autóbusz?
Napot kívánok mindenkinek üdv!
Főút, 80-as tábla. 80 helyett 68-70 körül megyek és megelőz a kamion/autóbusz?
80 Km/h->70 Km/h
Mégis hogy jut ilyen eszedbe hogy egy kamion vagy busz nem előzhet?
Csak azért mert te tötymörögsz au úton.
Nem gáz, de ha 80 a megengedett akkor nekem 80-al kéne menned 65-70 helyett. A kreszben is benne van, hogy a megengedett maximális sebességgel kell haladni, hogy ne akadályozd a forgalmat.
Áruszállitó vagyok, kisbuszt vezetek (Sprinter, Ducato) és őszintén szólva sokszor fel tudnám rúgni az olyan sofőröket akik 10-20 km/h-val lassabban mennek mint kellene. Hajnaltól úton vagyok, lenyomok egy nap akár 700km-t is. Este 6ig vannak nyitva az üzletek ahová árut viszek, haladni kellene, hogy ne éjjel érjek haza mert munka vége után sokszor még 3 megye van előttem de nem tudok mert valaki feltart. Pályán belső sávban 5 km-en át 100al, 90 helyett 75el követem a "biztonságos vezetőt" 3 falun keresztül. Ha villogok, hogy engedjen utamra, esetleg neagyisten gyorsitson már fel akkor bünti féket kapok és én vagyok a tuskó.
Tanuljunk már meg közlekedni mindannyian úgy, hogy ne akadáyozzuk a másik autót. A kamionos is persze hogy megelőz még ha nem is szabadna neki sok helyen mert lehet, hogy még van előtte 5 nap mire hazaér. Ha félsz a 80as táblánál 80al menni akkor ne közlekedj kocsival! Attól pedig hogy lassabban mész még nem fogod kikerülni a balesetet, sőt lehet, hogy te fogod vele okozni mert valaki olyan ér utol egyszer aki rosszul méri fel a tempód és beld koccol..
Az indokolatlan akadályozás szabálytalan. Ha az útviszonyok, a jármű állapota a te állapotod nem indokolja a lassabb haladást, akkor feltartod a forgalmat. Ráadásul úgy, hogy szabályosan előzni sem lehet.
Ugyanis előzés idejére sem szabad gyorsabban menni. Kodifikálva nincs, de a magyarázatban szerepel(t), hogy 10-15 km/h sebességtöbblet kell ahhoz, hogy az előzés ne húzódjon el térben is időben. Ha 80 helyett 55-60-nal tötyögnél ugyan lassú, de ha nincs szemből forgalom, könnyebb az előzés.
Hogy milyen jármű teszi, az nem presztízs kérdése. Azért kerti traktor már ciki lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!