Kamionsofőrként vagy mozdonyvezetőként érdemes elhelyezkedni?
Ha magánvasúthoz mész akkor is a Máv SZK-ban fogsz tanulni, csak nem a máv fog alkalmazni, de a képzés menete semmit sem változik, mivel ez az egy intézmény adhat ki "jogsit" mozdonyvezetőnek. Az a munkáltatóval kötött szerződés, hogy 5 évig nem alkalmazhat más vasúttársaság mozdonyvezetőnek, különben vissza kell fizetned a képzés árát, mivel nagy probléma volt, hogy sokan az engedély megszerzése után leléceltek magán vasútakhoz. De ha nekem mutatsz valakit aki saját sebből finanszíroz egy mv képzést hát, emelem kapom. Magánvasútnál kezdeni nehezebb, ritka, hogy ők indítanak képzést, inkább felszívják a már képzett és tapasztalt munkaerőt.
21
Ezt mind tudom, azért írtam a magánt mert akkor nem kell ugye 5 évet aláírnod, én 2017 körül gondolkoztam a képzésen, találtam is hírdetést magánvasútnál, kb 1,5 millió lett volna, külföldi fizetésből könnyen megoldottam volna, de végül nem tetszett a munkarend és a vasutas életmód, ezért nem vállaltam el.
"5 évig nem alkalmazhat más vasúttársaság mozdonyvezetőnek"
Nem mondod, hogy már ilyen is van. Amíg követtem az eseményeket addig csak úgy volt, hogy időarányosan vissza kellett fizetni valamennyi dellát. Áldom az eszem, hogy annak idején otthagytam a trágyakupacot :-DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!