Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionsofőrként vagy mozdonyve...

Kamionsofőrként vagy mozdonyvezetőként érdemes elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Akinek mindkettőre van papírja, melyiket választaná?

2022. máj. 5. 14:29
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A MÁV képzéseivel mi a gond?
2022. máj. 13. 19:50
 12/23 anonim ***** válasza:
Kevés a fizetés, és valamennyi időt (legutóbbi tudomásom szerint 5 évet) alá kell írnod, addig nem jöhetsz el, ha mégis akkor x összeget vissza kell fizess.
2022. máj. 13. 19:53
 13/23 anonim ***** válasza:
62%

Aki a kamionozást írta annak halvány lila fingja nincs az egészről vagy szimplán egy idióta.

Az út szélén alszol, mint egy kidobott kutya, nem tudsz (sokszor) megfelelően tisztálkodni akár napokig.

Van, hogy a szarást sem tudod megoldani.

Bent fekszel egy bádogdobozba, hatalmas üvegfelülettel az elején egy betonplacc közepén az 50 fokban.

Mindenhol a sofőr az utolsó akire gondolnak.

Egyáltalán nem vagy szabad. Töltelékszakos egyetemista kis csajok (fuvarszervezők) basszák el az egész életedet, mindezt úgy, hogy még kamiont sem láttak.

3 éve sofőrködök kényszerből, mert a szakmáimban sosem kaptam lehetőséget, hogy dolgozhassak pályakezdőként.

Ezalatt a három év alatt kb 2-3 embertől hallottam, hogy szereti amit csinál. Mindenki más csak kényszerből sofőrködik.

Legszívesebben felkötném magam, mert ez minden csak nem élet.

2022. máj. 21. 18:35
 14/23 anonim ***** válasza:
71%

13. A pénz és a kényszer nagy úr, a kamionosok elég komoly pénzt keresnek.

Igaz ezért azt kell elviselniük, amit írtál, egy abszolút kemény életet. Hiszen ezt választották pl. a 8 órás szupermarket-beli pénztáros, árufeltöltő vagy egyéb munka helyett. Vagy nem helyezkedtek el "gombokért" dolgozni olyan munkahelyre, ahol nem tudnak érvényesülni.

2022. máj. 21. 19:25
 15/23 anonim ***** válasza:
Egyiket se választanám.
2022. máj. 21. 19:26
 16/23 anonim ***** válasza:

Választotta ezt a f*szom. 2 szakmám van, csak mindenhol azt kaptam, hogy "pályakezdőket nem alkalmazunk".

Gyárba meg annak idején "túlképzettnek" tituláltak.

Most mit csináljak? Dögöljek éhen? Ezért mentem sofőrködni.

2022. máj. 21. 19:38
 17/23 anonim ***** válasza:
67%

Senki sem kényszerített, Te döntöttél úgy, hogy ezt választod.

Persze lehet a körülményeket okolni, de ebbe nem mennék bele, a pályakezdők is elkezdnik valahol, ha nem, annak az is lehet az oka, hogy "ennyiért a f*szom fog dolgozni ott". Ha nem, hát menni kell tovább.

Mivel nem ismerlek és a szakmáidat sem ismerem, a körülményeket sem, ahol élsz, amiket kerestél, így nem tudok tényeket mondani, csak hangosan gondolkodtam az előbb is, most is.

2022. máj. 22. 00:21
 18/23 anonim ***** válasza:

“ a pályakezdők is elkezdnik valahol, ha nem, annak az is lehet az oka, hogy "ennyiért a f*szom fog dolgozni ott"

Olvass utána fórumokon (akár itt a gyk-n), hogy mekkora probléma hogy a pályakezdő sehova sem kell.

15-ből 2 embernek van melója a szakmunkás suliból.

Odáig meg el sem jutottam, hogy a bérről beszélgessek akárkivel is.

Már a jelentkezésekre sem jött válasz vagy a telefonba lekoptattak.

“ Senki sem kényszerített, Te döntöttél úgy, hogy ezt választod.”

De, igen a körülmények kényszerítettek. De ezt már leírtam. Nem fogom mégegyszer.

2022. máj. 22. 06:37
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem kell mindenki a cégeknek, de azért az egy érdekes helyzet, hogy aki komolyan el akar helyezkedni és van hozzá megfelelő tudása, akarata, kitartása, az idővel megtalálja a megfelelő állást, vagy lehetőséget.

Elfogadom, hogy nem mindenkinek sikerül, de akkor el kell gondolkodni azon, valóban az az életcélja, vagy lehetséges, hogy valami más, csak még nem tudja?

Én tanultam egy szakmát, aztán elhelyezkedtem benne és csináltam rövid ideig, rájöttem, nem az az én utam. Csináltam sok mindnet,míg végül bele kezdtem abba, ami már több, mint 12 éve a munkám, szeretem, megbecsülnek, megéri. És egy hirtelen ötlet volt az indító ok, bejött.

Nyitott szemmel kell járni és észre venni a lehetőségeket. Mert azok ott vannak és mutatják magukat.

2022. máj. 22. 10:36
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

19

több hiányszakmás embert ismerek akiknek sose sikerült.

örökre pályakezdők maradtak.

gyári munka, sofőrködés, futárkodás és hasonlókban szenvednek nap mint nap, mert a tetves magyar vállalkozóknak 20 éves fiatal kell 40 éves tapasztalattal. Aki ezzel az undorító rendszerrel nem találkozott az vagy ki*aszott szerencsés vagy irtózatosan hülye és beszűkült látókörű.

2022. máj. 22. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!