Otthoni autómosásnál hogyan lehet elkerülni, hogy foltos maradjon az autó?
Gondolom a csapvízben lévő klór csapódik ki, majd az esetlegesen visszamaradt vízcseppek helyén fehér foltokat hagy.
Hogyan lehet otthon, szépen autót mosni?
A foltosságot a víz keménysége miatti vízkő adja azokon az autókon, amiknek olyan a színe, hogy a fehér vízkő látszik rajta. Én akár otthon, akár gyorsmosóban mosom, utána félre állva egy-két mikroszálas törlőkendővel szárazra törlöm. Mondjuk az én fehér autómon alig látszana. De a haverom fekete autóján idegesítően feltűnő a visszapillantó tükörből kicsepegő vízcseppek látványa odaszáradva.
(Egyszer vettem egy marha drága sampont otthonra "Foltmentes ragyogás" volt felírva rá nagy piros betűkkel. Azt hittem valami vízlepergető csodaszer. A használati utasítás pici betűkkel volt ráírva, és az utolsó sora az volt, hogy puha ronggyal töröljem szárazra. :-) )
#15: ha van egy kis agyad akkor otthon a csatornába mosod a kocsit, nem a földbe.
Igen, amúgy meglepő, de 500l vízzel jobban le lehet mosni, mint 50 literrel
#17: nem tudom nálatok mennyibe kerül a víz, errefelé kb 500 Ft az 500l csatornadíjjal együtt.
500 Ft-ból a mosóban csak a habozásig jutok.
És a végén még tiszta sem lesz a kocsi
Én először magasnyomásúval átmegyek rajta, ha nagyon koszos aktív habot kap, majd 2 felmosóvödörbe rakok sima csapvizet, egyik viaszos-teknősös samponos a másik tiszta víz (egyikkel mosok másikba öblítek).
Mikroszálas szivaccsal átmosom, szigorúan egy irányba, nem körkörösen. A felniket egy külön mikroszálas felniszivaccsal mosom, majd az egészet magasnyomásúval öblítem.
A végén egy nagy, francia sportáruházas mikroszálas törölközővel áthúzom, ez felszívja a vizet és nem kell törölgetni.
Az ablakokat lehúzom gumilehúzóval.
Kap egy viaszt amit száradás után polírkendővel törlök le róla.
Se mosási karc, se vízkőfolt, 3 év után is olyan mint az új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!