Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az adásvételről?

Figyelt kérdés

Ismerősöm árulta a 18 eves autójat 350 ezer forintért.

Egy kollégám, friss jogsis, meg annyira, hogy csak a sikeres vizsga van meg pár napja, jogsit meg nem hozta el, szóval ő vette meg.

Kérdezte nincs e valakinek olcsó, de működő autója, tanulni kell neki. Mondtam neki hogy ismerős épp árulja, meg is vette.

Azóta két naponta felhív, hogy ömlik az olaj az autóból meg folyik a fékfolyadek, de sebaj, ezeket megcsináltatja.

Se az olaj nem ömlik, se a fékfolyadek, az autó napi használatban volt még utolsó napon is, amikor ő megvette.

Megnezte az én férfi ismerősöm is, aki autókkal dolgozik egész nap, és azt mondta hogy teljesen olyan mint egy 18 eves autó, semmi olyat nem lát, ami probléma. A motorban valóban kicsit olajos ez az, de ez nem egy új autó, tömítés cserével megoldhato, de ez akkor is olajos marad kicsit belül, ettől az autó teljesen jól használható, ahogy eddig is.

Nekem ez a szituáció rettenetesen kínos és kellemetlen, mert most a kolléga úgy gondolja hogy én is és az eladó is "atvertuk".

Amikor erre rakerdeztem, azt mondta hogy szó sincs erről, csak meg kell csinálni rajta ezt azt.

Az egy dolog, hogy nekem ez jó tanulópenz volt, hogy soha többé ne artsam magam mások dolgába. De ti mit tennétek az én helyemben?

2022. márc. 15. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Semmit. Engedd el a témát , soha ne ajanlj autót. Főleg olyannak aki nem fogja felnhogz huszadaron vett használt autó nem lesz hibátlan . Ha 78 e Ft egy tévé de én használtan 3900 ft-ert veszek egyet és kiderül hogy nem okos nem veszi a digitális adókat és a képe se tökéletes hát e ilyen. A háromezerert vett Android telefon akksija se fogja 4 napig bírni.
2022. márc. 15. 18:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz. Köszönöm a válaszodat. Próbálom elegedni. Lassan sikerül.
2022. márc. 15. 18:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Állításod szerint nem gondolja úgy, hogy átvertétek, akkor mi a probléma?
2022. márc. 15. 18:44
 4/8 A kérdező kommentje:

Azt kérdeztem, hogy ti mit tennétek? Ajánlják fel neki, hogy segítek eladni? Vagy engedjem el? Vagy keressek egy szakértőt?

Együtt dolgozom vele, ezt fogom hallgatni hónapokon át, hogy itt is talált valamit, ott is talált valamit....

2022. márc. 15. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Próbálnám elmagyarázni neki, hogy 350 ezerért ne várjon új állapotot egy autótól. Ha tökéletes autót akar akkor a vastagabb pénztárcát kell elővenni és max. 3-4 éves gépjárművet kell választani kevés kilométerrel. De még egy fiatal gépkocsinál is mindig egy zsákbamacska a vétel.
2022. márc. 15. 21:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, igaz.
2022. márc. 15. 21:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Le kell szrni,te nem azt mondtad neki hogy rögtön vegye meg hanem azt hogy van egy autó,nem mondtad hogy tökéletes.Tudtára kell adni hogy egy majd húsz éves pitiáner összegért vásárolt autó mind ilyen,mindig van valami kisebb-nagyobb hiba.Téged meg ne hivogasson mert nem te vagy a tulaj,nehogy te érezd magad rosszul azért mert mondtad higy van egy ilyen autó
2022. márc. 15. 23:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen köszi, igazad van. Sőt, mondtam neki hogy két hétig gondolkozzon rajta, és nyugodtan mondja meg ha nem, mert akkor hirdetve lesz. De kellett neki.
2022. márc. 15. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!