B-s jogsi vezetés részét mennyire nézik szigorúan?
A vezetésen (29+1 óra), illetve magán a gyakorlati vizsgán mennyire nézik szigorúan, hogy a szabályoknak megfelelően megyek?
Gondolok itt arra, hogy pl. már az is hibapont, ha mondjuk nem fix 50-nel megyek mindig városban, hanem mondjuk 55-tel?
Most csinálom a KRESZ-t, a táblákat, szabályokat, útburkolati jeleket ismerem, de csomó olyan dolog van benne amit nem teljesen értek, hogy mit miért és félek, hogy vezetésnél ezeket fogom elbukni..
Mennyire szokták szigorúan venni, illetve hány hibapont lehet? Vagy ez oktatónként/iskolánként eltérő?
Ha KRESZ szabályt szegsz, azonnali bukás. A gyorshajtás is az.
A többi minősítésnél hibavonalakat húznak. Egy ponton belül 3 hibavonal az bukás, és asszem az összes hibavonalra is van egy maximum.
#2: Én szeptemberben csináltam a forgalmit, és egy ponton belül volt 3 hibavonalam (izgultam, és egymás után háromszor lefulladtam egy kereszteződésben), de ez nem jelentett azonnali bukást.
Akkor buktam volna, ha bárhogy is, de 10 hibapont összejön, de 6 lett összesen, így sikeres vizsgát tettem.
Sebességet is figyelik. Ha megszeged a KRESZT azonnali bukás ez meg lehet bármi. A rendőr bírsággal büntet, vizsgán is ez van csak nem bírságot fizetsz hanem megbuksz és fizetheted a pótvizsgát már ha szeretnéd újra megpróbálni, de a vizsga díját bukod ugye, ez kb majdnem az.
Egyébként előttem vizsgázott egy srác anno aki már a vizsga legvégén járt és már csak annyi volt a feladat hogy menjen vissza a kiinduló pontra és lakotterületen kívül kellett mennie egy szakaszon de volt egy rész ahol 70-es sebességkorlátozás volt amit nem vett figyelembe és 90-el rongyolt végig rajta. A vizsgabiztos közölte vele hogy ez nem siekrült pont ezért mert megszegte a KRESZT így a cél előtt 300 méterrel félre kellett állnia.
Bizonyos helyzetekben 50 es tablanal 40 el is megbukhatsz(relativ gyorshajtas).
Illetve vannak kiegeszito tablak is,en pl a vizsga elotti vezetesen vettem eszre,hogy egy reszen hiaba van 30 as tabla,az csak 22-06 kozott ervenyes.egesz addig teljesen meg voltam gyozodve arrol,hogy ott 30 a max...
Volt amikor aluljaroban meg csak kiraktak az aljaban a 30 as tablat,kb 1m magasan volt,eszre se vettem.foleg,hogy fenyvaltozas is van,meg eleve gurulsz lefele egy lejton.masnap kezdtek meg a munkalatokat ott.akkor is buktam volna ha az vizsga lett volna.pedig ha megy mellettem egy sima autos,akkor teljesen kitakarja.megis bukas ha a biztos mar epp jart arra reggel es tudja..
Oda kell figyelni,nagyon.
Azt se vedd biztosra,hogy a 30.oran vizsgazol.ahogy latom,az az atlag,hogy tobb orat vesznek a tanulok.
Kb életedben nem fogsz soha többet olyan szabályosan vezetni, mint az oktatásokon és pláne a vizsgán. Mindent is be kell tartani.
Egyébként ne haragudj, de nem kibúvókat kéne keresni már a legelején, hogy “ezt meg ezt nem tudom, belefér-e”, hanem törekedni arra, hogy mindent megtanulj precízen. Emberéletek múlhatnak rajta. Nyilván nem azon, ha nem tudod, hogyan kell az ilyen meg olyan rakományt jelölni, mert ha egyszer szállítani fogsz ilyet, úgyis utánajársz (elméletin egyébként kérdeznek ilyeneket is!), de ha nem érted pl kinek mikor miért van elsőbbsége, az baj. Inkább ismételj át mindent ezerszer, de tudd. Attól meg ne félj, hogy elsőre nem megy, mert az oktató azért van ott, hogy segítsen, de ne is úgy állj hozzá, hogy mit lehet megúszni.
Bocs, ezt tényleg nem támadásnak szánom, hanem a saját érdekedben mondom, mert a Kreszt tényleg muszáj tudni.
Én egy percen belül buktam, mert a telepről kifelé az ipari sorompó még mozgott. Volt kb. 2 fok eltérés a végállásig. Hát ennyire.
Ha 45-tel haladsz 50-es részen, legfeljebb indokolatlanul lassúnak fogják tartani. 52-nél helycsere az oktatóval.
Vannak olyan szabálytalanságok, amelyik azonnali bukást jelent, másból csak hibavonalat kapsz. Ha 10 összejön, bukta.
A sebességre meg annyit, hogy nem trafi és nem közigazgatási, hogy csak jelentős túllépésért kapd a csekket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!