Lenne valamilyen hátránya / hátulütője ennek a rendszámszisztémának?
Amit a 12-es válaszoló írt le itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
Tényleg nagyon jónak tűnik.
" több mint 1 millió jármű rendszámmal ellátását biztosítanák minden egyes naptári évben, ami nagyon nagy valószínűséggel mindig elegendő lenne"
Oké, ez biztosítaná mondjuk évi 1 millió rendszám (legyen ennyi, nem számoltam utána) kiadását a következő 100 évre. De ha nem az évszám lenne ott, hanem csak sorban következne a két számjegy, akkor is ugyanúgy biztosítva lenne a következő 100 évre az összesen 100 millió rendszám (csak nem évenkénti bontásban), hiszen attól nem lenne kevesebb kombinációt (sőt, úgy még tovább is jó lenne, hiszen az évenkénti számozással sok kombinációt elvesztetnénk, mivel nem pontosan 1 millió autó kerül forgalomba évente).
"azzal egy 100 évente újraindítható ciklust teremthetnénk, magyarán nagy valószínűséggel soha többé nem kellene foglalkozni a rendszámkérdéssel."
Ezt sem értem. Illetve azt nyilván értem amit leírsz, csak azt nem hogy a sima sorszámozás miért nem működhetne ugyanígy. Ha a 3 betű 4 szám kifut mondjuk 132 év múlva, ugyanúgy lehetne AAA0001-től újrakezdeni a számozást. Jó, nem kereken 100 évente lenne az újraindítás, hanem mondjuk 132 év 6 hónap 12 nap múlva, de nem hiszem hogy ez problémát jelentene.
4: a magyarországi forgalomba helyezés évét látnák. :)
Én azt furcsállom, hogy a 6 karakterből nem hozzák ki a maximumot.
Ennek kellene jönnie: AA-01-AA – ZZ-99-ZZ (~28-32 millió járműhöz lenne elég, attól függően, hogy az I, O, Q, W betűk használva lennének-e).
És ennek kimerítése után következne csak az AAA-0001 – ZZZ-9999
"Szerintem jobb ötlet, mint amit most terveznek bevezetni, mert ha a rendőrség üldöz valakit, akkor látják az autó gyártási évét."
Ha látják a rendszámot, úgyis minden adatot le tudnak kérni a rendszerből pillanatok alatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!