Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van más is, akinek késő...

Van más is, akinek késő lett/lesz jogsija?

Figyelt kérdés

37 éves vagyok, elvileg 2 hét múlva megyek forgalmi vizsgára. Már bánom, hogy idáig húztam, de semmi kedvem nem volt az egészhez, most is csak azért csinálom, mert a gyerekek mellett szinte muszáj.

Van itt más is, aki viszonylag idősebben tanult meg vezetni? Hogy ment? Hányadik vizsga sikerült? Élesben belejöttél? Szeretsz vezetni azóta?

2022. febr. 18. 08:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
*későn, bocsánat.
2022. febr. 18. 08:00
 2/11 anonim ***** válasza:
45 évesen próbáltam, sajnos nem sikerült, a forgalmi vizsgán 3x megbuktam.Ezután sajnos sem pénzem, sem időm nem volt folytatni. Most gondolkodom rajta, hogy újra kéne kezdeni (60 éves vagyok). Egyébként közlekedem, (biciklivel) utasként napi szinten autóban is, nem gondolom, hogy sokkal rosszabb lennék az átlagnál, nem vagyok figyelmetlen sem, egyszerűen pechem volt.
2022. febr. 18. 08:08
 3/11 Hovarju ***** válasza:
100%

Nem sokkal a 40. születésnapon előtt kezdtem teljesen a nulláról.

Minden vizsgám elsőre sikerült. Igaz 65 órát vezettem.

Ennek már lassan 6 éve és azóta is rendszeresen vezetek.

Szeretem.

2022. febr. 18. 08:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen lett jogsim, ami önmagában nem tűnhet túl későinek, de úgy már talán igen, ha hozzáteszem, hogy autószerelő szakon tanultam és alig pár héttel a vizsgám előtt fejeztem be a jogsit, ami akkoriban még követelmény volt az autószerelői vizsgához.

Ráadásul mióta az eszemet tudom autób*zi vagyok, 5 éves korom óta motorsport néző/rajongó, stb. Szóval elég sok okom lett volna rá, hogy azonnal jogsim legyen, ehhez képest én későinek találom, még ha életkor szerint nem is volt az. Csak hát hamarabb nem volt rá pénz sajnos.

2022. febr. 18. 09:41
 5/11 Laylah ***** válasza:
100%
30 évesen kezdtem. Jövő héten leszek 32, de még nincs meg. :D Elhúzódott a covid miatt a kresz, 7 hónap után vizsgáztam belőle. Aztán jött a késő ősz, a tél, télen nem akartam vezetni járni. Szóval itt is kimaradt 8 hónap, május 1-én volt az első vezetés órám. Hetente egy alkalom volt, 3 órával, de volt 1-2 hét, amikor kimaradt. Augusztusban, mikor már úgy voltam, hogy még 1-2 alkalom pluszban (a kötelezőkön felül) és mehetek vizsgázni, hívott az oktató, hogy többet nem mehetek vele, elvették az engedélyét. Ezután megint kimaradt kb. egy hónap, amíg átjelentkeztem. 10 órát kellett vezetnem megint, kötelezően, plusz kiderült, hogy az előző oktató nem számolta el rendesen az óráimat, így hivatalosan nem volt meg a 30 sem, pedig bőven 40 felett voltam. A forgalmi vizsga másodjára sikerült. Még az elsősegély van hátra, és két év telt el, mióta beiratkoztam, és bár az a legkevesebb az egészben, egyáltalán nem akaródzik. Hétfőn viszont megyek és beiratkozom, le kéne tudni.
2022. febr. 18. 10:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
30 évesen csináltam autóra, most 40 évesen csinálom motorra, úgy, hogy eddig életemben soha nem volt motorozhatnékom, most a srmmiből jött a téma.
2022. febr. 18. 10:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Én is pont 2 éve kezdtem, 2020 februárjában. :) A kresz csak egy kicsit csúszott meg a covid miatt, júniusban vizsgáztam, de egyrészt a lezárások miatt két alkalommal is hónapokra leállt a gyakorlati oktatás, másrészt sikerült egy elég megbízhatatlan oktatót kifognom, aki gyakran hetekig nem adott időpontot, mert hogy túl sok a tanulója.:( De legalább nem kiabál, ezért nem mentem át máshoz.
2022. febr. 18. 10:25
 8/11 Laylah ***** válasza:
100%
Szintén 2020. február, pont hétfőn lesz 2 éve. :) Oktatókkal nem volt gondom, az első csendes volt, pont mint én, a második meg elbeszélgetett magával általában, kb. a 8-9. órában kezdte megunni, hogy mindent kimagyarázok, amit elrontok. :D De mire elege lett volna belőlem végleg és felment volna benne a pumpa, addigra végeztem. A gond inkább az volt, hogy nem csak iskolát és oktatót kellett váltanom, hanem ugye autót is (benzinesről dízelesre, más érzékenység, más dinamika, stb.), plusz várost is. Szóval még meg sincs a jogsim, de már kétféle autóban ültem, levezettem vagy 6-700 kilométert, bejártam a környéket. :)
2022. febr. 18. 10:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Az én volt oktatómnál több 40 fölötti tanuló is volt. Ugyanúgy voltak köztük jobbak és kevésbé ügyesek, mint a fiataloknál.
2022. febr. 20. 22:19
 10/11 anonim ***** válasza:
28 èvesen lett meg.1 bukàssal. 1.5 ève vezetek.
2022. febr. 22. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!