Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Akinek hamarabb lesz targoncás...

Akinek hamarabb lesz targoncás vizsgája, mint B jogsija, annak utána könnyebb megtanulnia autót vezetni?

Figyelt kérdés
Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz? A kérdés csak és kizárólag a gyakorlati részre vonatkozik, nyilván.
2020. nov. 13. 15:18
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem igen. Lesz fogalma a gázpedál kezeléséről, a kormányzásról (bár a targonca a hátsókerék kormányzású), a magas targoncán ülve megtanulja a gép fizikai határait, tud majd tolatni, teret érzékelni, fékezni. Vagyis igen, de káráráa semmiféleképpen nem lesz.
2020. nov. 13. 15:22
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Nem. Pont így voltam.
2020. nov. 13. 15:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól, hogy van egy vizsgád, még nem fogsz tudni targoncázni.

Rossz a kérdés.

Ha már tudsz targoncát vezetni - tehát van kellő tapasztalatod, érzed a járművet, akkor talán valamivel egyszerűbb lesz. Bár mivel a targonca hátul kormányoz, nyilván szokni kell majd az autót. Ráadásul nincs kuplung, nincs váltó, egész másképp viselkedik egy targonca mint egy autó, szóval sokkal szvsz nem leszel közelebb.

2020. nov. 13. 15:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem nincs targoncás vizsgám, én most szimplán autót tanulok vezetni, és ennek kapcsán jutott eszembe ez a kérdés. Ismerősöm B jogsi után ment közvetlen targoncás tanfolyamra, és azt mondta, hogy előnyben érezte magát azokkal szemben, akiknek nem volt jogosítványa. Mondjuk ez az én kérdésemnek pont az ellentéte, de azért megemlítettem.
2020. nov. 13. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Friss targoncás munkaerőt szoktam betanítani, és bár kezdéskor, mikor először ülnek be, érezhető a különbség az autót vezetők és nem vezetők között, de ettől független az, hogy mennyi idő, mire belejönnek annyira, hogy készség-szinten, automatikusan, és biztonságosan tudjanak dolgozni.

Sokkal több múlik a tehetségen vagy rátermettségen vagy érzéken, nem tudom, mint azon, hogy tud-e autót vezetni a delikvens.

2020. nov. 13. 15:59
 6/6 anonim ***** válasza:
szerintem igen. amelyik targoncán vizsgáztam azon padlóig nyomni kellett a féket, hogy megtartsam és el ne guruljon, oktatóautó már ennyire gáz műszaki állapottal csak nem lehet.
2021. aug. 28. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!