Aki autós játékokból, filmekből kedvelte meg az autókat, a vezetést, annak utána milyen volt ténylegesen megtanulni vezetni? Csalódás, vagy azt kaptad, amit vártál?
Vannak játékok, amik már-már közelítenek az élethű(bb) irányítás felé.
De pl az olyan játékok, mint a Need for Speed, ahol még talán az autók nem is törtek, és közük nem volt a valós fizikához, ott azért nehogy az onnan szerzett tapasztalat végett nekiálljunk autót vezetni...
Volt azt hiszem a Top Gear esetében is, hogy az egyik számítógépes játék egyik versenypályáját nyomták le játékban, és utána megpróbáltak hasonló ívben és sebességben a valódi pályán végigmenni. Nos, nem jött össze...
Ilyen tolatási technikák elsajátításra valóban jó lehet a fent említett ETS2 (nekem is nagy kedvencem a mai napig a játék), de persze ott is szigorúan a belső-fülke nézetből tolatva, és nem a fenti madártávlatból, mert úgy megint nem ér semmit a dolog.
Rally játékok esetében pedig nem is tudnék hirtelen olyat mondani, ami a valósághoz közeli élménnyel és realisztikusan szimulálná a kicsúszást, farolás, kézifékes kanyarodást. Elvégre nem venné meg senki sem a játékot, ha olyan bonyolult lenne a játék kezelhetősége és irányítása, mint amilyen a valóságban is tud lenni a vezetés.
1 vagyok
Az Eurotruckban amúgy teljesen normális, és ésszerű forgalmi szituációk voltak. Lehet én voltam makacs, de én mindig úgy mentem, hogy indexeltem, szabályosan váltottam sávokat, ívesen vettem a kanyarokat, stb. Tök jó volt. Már valahogy nincs türelmem hozzá, pedig régen imádtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!