Megéri letenni a C jogsit úgy, hogy közben egyetemet végzek?
Elsőéves vagyok egyetemen. Nyilván a szak amit tanulok, azt is szeretem, de a vezetés iránt is rajongok nagyon és egyáltalán nem biztos, hogy be fogom fejezni az egyetemet.
Arra gondoltam, hogy nyáron letenném a C jogsit. Az egyrészt egy képesítésnek számít, másrészt meg ha bármikor úgy döntenék, hogy nem folytatom az egyetemet akkor legyen azonnal mihez nyúlni és ne csak az legyen, hogy egy képesítés nélküli félnótás vagyok akit csak a szalag mellé vesznek fel. Nyilván ha az egyetem befejezése mellett döntök, akkor az E kategória is meglesz mellé és akkor megyek kamionra.
Viszont vannak aggodalmaim is. Például kiszórok az ablakon 320 ezer forintot (ennyibe kerülne minden + a bukások ha bukok) és ugyebár most nem dolgozok benne mivel egyetemen vagyok. Nem félő, hogy esetleg kijönnék a gyakorlatból és mire ott állok, hogy na igen, munkát szeretnék vállalni a C jogsimmal, csak értetlenkedek mert gyakorlat hiányában nem alakul ki a megfelelő kezdő rutin és emiatt újabb órák vételére fogok szorulni?
Mert most nyáron csak arra lesz így időm, hogy meglegyen a jogsim, dolgozni már csak tanév közben tudnék vele, az meg nappalis egyetem mellett elég nehézkes.
Csak hát tényleg nagyon szeretek vezetni és érdekel nagyon a teherautózás, szívesen megcsinálnám. 4 éve van B jogsim és képes vagyok öncélú szórakozás kedvéért autókázni cél nélkül fel-alá és még mindig ugyanúgy élvezem mint 4 éve.
21/F
Jogsinál nem él az a lehetőség hogy több lábon élni. Valakinek szenvedés a B-t lerakni és vagy nem vagy csak alig vezet, az mivel jobb? Családomban van olyan akinek már 2000es évek elején lejárt a papírja meg sem hosszabbította.
Itt forinthoz nézve komoly összegekről beszélünk, amit kár kidobálni az ablakon, ha nem kezd el az ember azonnal keresgélni meló után.
#1 Miért kellene nekik engedni?
Magamnak állnám a költségeket, így azon kívül, hogy megemlítem nekik nem igazán érdekelne a véleményük.
Vagy legalábbis nyilván őket is meghallgatom, de ha csak lenéznek emiatt akkor nem fog érdekelni.
Szerencsés helyzetben voltam tavaly nyáron, mert egy jó ismerősöm cégének dolgoztam aki tele pénzelt így meg van rá a fedezet. Viszont idén már szeretnék valamilyen képesítést is szerezni, szerintem 21 évesen nem árt ha van. Aztán hát engemet meg ez a terület vonz, így nyilván ezt a lehetőséget szeretném megragadni.
Tanulhatnék akár asztalosnak is a nyáron, de ha semmi affinitást nem érzek iránta akkor nem hinném, hogy megtérül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!