Megéri 28 évesen belefogni az érettségibe, letenni azt és belefogni Egyetemen az energetikai mérnökségbe? Fel lehet ebből építeni még karriert? Érdemes belevágnom?
Amikor gyerek voltam a szüleim sose foglalkoztak velem, aztán rákényszerítettek egy szakmunkás melóra, amiben nem voltam jó. Ez a képzés 3 évig tartott de az oktató nagyon szemét volt mindenkivel. Eztán úgy kb 10 évig ilyen-olyan melókat csináltam aprópénzért. De most változtatni akarok és mindenképpen úgy érzem, hogy az informatika és a gépészet áll a legközelebb hozzám.
Nincs késő az újrakezdéshez?
Miért lenne késő? 28 évesen már a temetésedet szervezed netán?
Tanulni sosincs késő, hajrá!
Az informatika meg a gépészet az nem energetikai mérnök, most akkor mire szeretnél menni? :)
Amúgy a jobb mérnök szakokból hiány van, programozóból meg pláne. Készíts egy táblázatban pár tervet, pesszimistán és optimistán, éves szinten lebontva, majd az éveket összegezve hogy mennyi bevételed lesz munkából. Amíg végzel a sulival addig kereshetnél ugyan pénzt is, viszont ez több mint valószínű hogy kevesebb lesz, és kisebb meredekségű az évek elteltével mint amit mérnök/informatikus diplomával a zsebedben kapsz majd. Ezt csináld meg mondjuk nyugdíjas korodig, még a pesszimista verzió is bőven nyugdíj előtt keresztezni fogja a "szakmunkás" görbét.
Szóval még nagyon nincs késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!