Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed azokról az...

Mi a véleményed azokról az emberekről akiknek a szemük elött történik egy súlyos baleset, ők érnek oda elsőnek és meg sem állnak, nem hívnak segítséget? Mit lehetne tenni ellene, hogy ne halljunk, lássunk ilyet lassan már hetente?

Figyelt kérdés

2021. dec. 28. 18:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
5%
Mi a véleményem az ilyen emberekről? Az hogy igazuk van!
2021. dec. 28. 20:33
 12/22 anonim ***** válasza:
93%

A legnagyobb féregségnek tartom, ha nyilvánvalóan segítségre szoruló emberen nem segít valaki.

Akkor is, ha előzőleg megkergették a zsiványok és akkor is, ha nem bírja a vér látványát.

Én az ilyen férgeknek is segíteni fogok.

2021. dec. 28. 21:16
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Gerinctelen, felelőtlen embereknek tartom őket.
2021. dec. 28. 21:16
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

Undorító.

Lehet, hogy nem tudna elsősegélyt nyújtani (bár kell lennie sikeres elsősegély-vizsgának), de a segélyhívót tudná értesíteni, szóval olyan nincs, hogy ,,úgyse tudok segíteni”.

Kisebb balesetnél is megállnék, mert a telefonom is segítség lehet (hívja anyut, aput, trailert stb.), ha nála nincs. Nyáron kerékpároztam egy kevésbé forgalmas helyen, amikor egy másik bicajos durrdefektet kapott. Nem tovább mentem, hanem megkérdeztem, hogy meg tudja-e oldani. Közel lakott, szóval mentem tovább, de legfeljebb a telefonomon néztem volna neki egy szervizt vagy üzletet, ahol meg tudja javítani a járművet, ha neki nincs internetelérése.

2021. dec. 28. 21:20
 15/22 anonim ***** válasza:
4%

Vicces, hogy egy olyan videót linkelsz, amin a baleset okozója egyáltalán nem egyértelmű. Mint az Árpád hidas esetnél. Valaki "bevágott elé", és ezt kormányrángatással, rágyorsítással akarta viszonozni.

Amúgy mi a túró folyik ott azon a szakaszon, hogy csak a kamerás autó tart jobbra? És még gyorsabban is halad a belső sávban utazók mellett...

2021. dec. 29. 00:04
 16/22 anonim ***** válasza:
12%

En mind2 oldalt megertem.

Karamboloztunk egyszer a retkekkel. Szerencsete elmenekultek. Honapokig tartott a nyomozas. Aki megallt segiteni azoknak menniuk kellett mefhallgatasra meg minden. A kikuldott jegyzokonyvekben papirokban ott volt mindenki lakcime neve adatai stb.

A masik oldalrol meg. Parom elesett az elektromos robogojaval varosban egy kis uton kanyarban. Percekig fel se tudott kelni. Tobben is siman elgajtottak mellette. Latszott rajta, hogy nem roma meg semmi para nincs. Vegul 1 no allt meg megkerdezni segitsen e. Addigra mar ment erte a szomszedunk (en 2 gyerekkel voltam itthon).

Egyebkent ha elottem tortenik sulyos baleset, akkor mindenkepp kiszallnek. Kiveve ha a serult egy olyan kocsog aki elotte masokat veszelyeztetett (sok ilyet latok). Lehet, hogy magara hagynam.

2021. dec. 29. 10:44
 17/22 anonim ***** válasza:
57%

Mondjuk az ilyen 16-os féle két lábon járó statáriális bíróságokat is mélyen megvetem. Ha egyszer ember kerül bajba, akkor is morális kötelességed segíteni , ha az illető egy tapló köcsög. Én abszolút mindenkinek segítenék, mert nagyon jól tudom, hogy egy-egy manőverem tűnhet bunkóságnak*. De ettől még vár haza a családom és a vérbeli tapló parasztok jó részére is igaz ez. Innentől kezdve mérlegeljen más, ne az, aki tényleg ott és akkor segíteni tud. Ha erkölcsi elégtétel kell, röhögj a pofájába a bíróságon , de ne hagyd ott megdögleni.

* Kényszeres szabálykövető vagyok, de kiragadott példaként, mondjuk ha a nyolcadik indexvillanás után is szívat valaki a sávváltásomat gátolva, annak azért óvatosan odalógatom a kocsi orrát, hogy döntse már el, halad vagy beenged. Van, aki szerint ez bunkóság. És ha utána bajba kerülnék, mégsem éreznem megérdemelt dolognak, hogy ott hagyjon valaki segítség nélkül, mondván egy tapló paraszt vagyok.

2021. dec. 29. 14:32
 18/22 anonim ***** válasza:
46%

Ez nem bunkóság, csupán csak közlekedni szeretnél.

A legaljasabb dolognak tartom, ha valaki rágyorsítással akarja gátolni a sávváltásom, vagy be akar szorítani a kamion mögé vagy a megszűnő sávba, miközben én akár enyhe fékezéssel is beengedem a sávot váltani szándékozót.

2021. dec. 29. 15:53
 19/22 anonim ***** válasza:
39%

#17: latszik, hogy tapasztalatlan vagy meg vagy csak varosban kozlekedsz.

A veszelyeztetes nem egyenlo a bunkosaggal. A szo jelenteset se ertetted meg.

Videken fo utakon nem ritka az az allatfaj aki a legszarabb korulmenyek kozott all neki elozni, veszfekezesre kenyszeritve a szembejovot es a mellette haladot is. Utana csinalja ugyanezt tovabb. Rendszerint jo autokkal teszik amiben nem serulnek meg tulsagosan. Gyakran kis regi autokkal utkoznek halalba kuldve teljes csaladokat.

A napokban is szolt egy ilyen hir egy ilyen versenyzo csokarol aki karacsony estejen olt meg egy anyukat.

A megvetesed szerencsere senkit nem erdekel.

2021. dec. 29. 16:14
 20/22 anonim ***** válasza:
62%
Hogy jön ide az előzés?!
2021. dec. 29. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!