Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet biztonságban érezni...

Lehet biztonságban érezni magad olyan sofőr mellett, aki gyorsan vezet?

Figyelt kérdés
Létezik olyan jelenség, hogy teljesen nyugodtan ülsz egy olyan sofőr mellett, aki a sebességhatár fölött autózik?

2021. dec. 16. 20:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Természetesen. Nagyon függ az autótól is hogy papír swift vagy valami prémium suv, de ha már egy szolid autóban vagy és a sofőr nem életveszélyesen előzget, hanem csak gyorsabban megy a kelleténél akkor simán.
2021. dec. 16. 20:43
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Létezik persze. Szerintem ez nem attól függ, hogy mennyire gyorsan vezet a sofőr (persze, van egy ésszerű határ), hanem attól, hogy mennyire bízol benne, hogy tudod, hogy nem először vezet ilyen gyorsan, nem volt még balesete, tapasztalt sofőr. Ha bízol benne, és tudod, hogy nem lesz semmi baj, akkor nem félsz.

Természetesen megvan az a sebesség, amikor az ember azért imádkozik, hogy az őrangyala ne maradjon le, de nem gondolom, hogy erről lenne szó.

2021. dec. 16. 20:44
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Sokkal inkább, mint olyan mellett, aki 10 km/órával kevesebbel megy, mint lehetne, bizonytalan, nem mer menni - az ilyen sokkal elöbb csinál valami nagy bajt, mint az, aki gyorsabban megy a hivatalos értéknél, de tudja, mit csinál ö is meg az autója is.
2021. dec. 16. 20:51
 4/13 anonim válasza:
25%
Persze hogy lehet. Apukám eszméletlen jó sofőr, így amikor 200-zal mentünk az autópályán, akkor is teljesen biztonságban éreztem magam.
2021. dec. 16. 21:28
 5/13 anonim ***** válasza:
34%
Sokat utaztam autópályán, a kényelmes sebesség a 160 számomra. Ha a sofőr jól hajt, az autó nem lerobbant és bírja, akkor semmi gond.
2021. dec. 16. 21:31
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A sofőrtől függ, valamint a forgalomtól, a látási- és útviszonyoktól. Ha senki nincs körülötted és száraz az aszfalt, a sofőr pedig nyugodtan és magabiztosan vezet, akkor nyilván biztonságban érzem magam.
2021. dec. 16. 21:59
 7/13 anonim ***** válasza:
83%

Lehet-e biztonságban érezni magad gyorshajtó sofőr mellett, aki pl. éjszaka, a töksötétben a megengedett sebesség felett hajt? Ha elgondolkodtok ezeken a kérdéseken akkor rájöttök, hogy a sebességkorlátozások nem hülyeségnek vannak és mit jelent a "relatív gyorshajtás" meg a "nem az út és a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet".

1: milyen messzire világít el a tompított illetve a távolsági fényszóró?

2: milyen gyorsan megy az autó, mekkora utat tesz meg 1 másodperc alatt?

3: mennyi időbe telik, amíg a sofőr reagál egy eseményre, ami azonnali beavatkozást (vészfékezést pl.) igényel? Röviden - mekkora a reakció idő?

3a: ezalatt az idő alatt mennyi utat tesz meg az autó, továbbra is fékezetlenül?

4: mekkora a teljes fékút?(reakcióidő + féktávolság)

Ha ezeket a szempontokat figyelembe véve a teljes fékút nagyobb, mint az a távolság, amit belát az ember így éjszaka, konkrétan vakon vezet. Nem esik le az útról, ha jön a kanyar befér, tudja követni az ívet, beletud lassítani. De egy kivilágítatlan traktor pótkocsiba (mer jóvanazúgy Józsikám, úgyis fődúton mész vele többször, hagyd a f.a.s.z.b.a.!) aztán egyszer az aratási szezonban úgy adja ki, kell a főúton is menni vele éjszaka... úgy belerongyol a büszke és magabiztos sofőrunk, hogy a tűzoltók szedik majd ki és teszik zsákba. Az anyósülésen lévőt is.

Szóval ja, biztonságban érzem magam az ilyen sofőr mellett. (Irónia).

2021. dec. 16. 23:01
 8/13 anonim ***** válasza:
82%
Attól ha egy piciket túllépi de normálisan vezet, nem tapos bele a fékbe, nem kapkod, nem rángatja a kormányt ész nélkül akkor igen.
2021. dec. 17. 00:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
3-asnál a pont, én is így gondolom!
2021. dec. 17. 02:39
 10/13 anonim ***** válasza:
12%
én ilyet még nem tapasztaltam, pedig már többször volt "szerencsém" ilyen mellett ülni. Nem érdekel mennyire jó sófőr, a fizikát nem lehet meghazudtólni és ilyen fajta vezetésnek nincs helye közúton
2021. dec. 17. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!