Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi volna ha eltörném az...

Mi volna ha eltörném az oktatóm kocsiját? 17F

Figyelt kérdés
Igazából azon izgulok hogy Mi volna például nekem kéne kifizessem?

2021. nov. 18. 08:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

Ahhoz már nagyon durva hiba, vagy szándékosság kell, mert a többit az oktató kijavítja.

Biztos van neki biztosítása, az első esetre. A másodiknál te fizetsz, vagy leülöd.

Ja, és ez nem egyéb kérdés.

2021. nov. 18. 10:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az oktató számít a sofőrnek az oktatási órán, ha nem bizonyítható rád, hogy szándékosan okoztál balesetet, az oktató vinné el a balhét. Ne izgulj ezen, oktatóé a felelősség.
2021. nov. 18. 12:40
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
ELtörni egy fadarabot szoktak.
2021. nov. 18. 13:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene semmit fizetned. Az oktató felel azért,h ne történjen baleset a te hibádból.
2021. nov. 18. 16:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szerzodesbe le volt irva, h anyagi felelosseggel tartozok ha kart okozok
2021. nov. 18. 18:25
 6/11 anonim ***** válasza:
#5 az kemény. Nálam nem volt ilyen. 2 éve tanultam vezetni.
2021. nov. 18. 19:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Kösszönöm szépen a válaszokat!
2021. nov. 19. 08:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

1-es, polgári jogi igény esetén mit segítene, ha “leülnè”? Mit? Ha börtönbe kerülne , akkor az hogyan javítana a felperes oktató helyzetén, mégis?

Persze ez csak elméleti kérdés, mert extrèm kivételektől eltekintve az oktató a gépjármű vezetőjeként egyszemélyben felelős.

2021. nov. 19. 10:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az oktató résen van, és nem fogja hagyni, hogy neki menj dolgoknak, meghúzd más autóját, stb. Egyébként is jogilag az oktató vezet, nem pedig te, hiszen neked nincs jogsid, tanulóvezető vagy. A helyzet akkor más, ha van jogsid és úgy gyakorolsz még oktató mellett(van ilyen lehetőség is), akkor nyilván te vagy a felelős. Esetleg, ha a szerződés kiköti, hogy külön anyagi felelősséggel tartozol, akkor lehet megint más a tészta. Bár, mint írtam a jog szerint az oktató vezet, nem te, ő tartozik felelősséggel, és ezt a törvényt egy szerződés nem írhatja felül jogilag! De erre biztosat egy jogász tudna mondani, én csak feltételezem ezt egy minimális jogi tudással a birtokomban.

Volt oktatómnak a kocsiját direkt összetörte egy diákja éjszaka, parkolás közben, mert kétszer megbukott forgalmin. Azt felvette a kamera, és nyilván rendőrségi úgy lett belőle, az is más, hisz az szándékos károkozás bűncselekménye volt.

2021. nov. 19. 17:33
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!!
2021. nov. 19. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!