Repülő vagy hajó? Ki szerint melyik a biztonságosabb és miért?
Na akkor elmondom az én véleményem erről a doologról, hogy "a repülő a legbiztonságosabb közlekedési mód". Statisztikailag így van, viszont emberileg nézve egy borzasztó dolog, mert ha rajta vagy egy gépen ami lezuhan, szinte biztos, hogy meghalsz. Ha autóval vagy, mindig van némi rizikó, de van esélyed túlélni. Elég jó esély.
A kérdésedre a válaszom: Hajó biztonságosabb szerintem, max elsüllyed, de jó esély van rá, hogy mentőcsónakba tudsz szállni. A elgrosszabb talán a hajótűz. Ez a Titanicos dolog meg több sebből vérzik (mentőcsónakok száma, balfaxkodás, kritikus tervezési hiba, képesek voltak megvárni, hogy káosz legyen)
mindenképpen a HAJÓ
mert ha ne adj'Isten, elsűllyedne is, de Te jól tudsz úszni, valamint nincsenek éhes cápák a környéken illetve nyugodt és megfelelő hőmérsékletű a vízfelület, esetleg van valami hajóroncsdarab amibe kapaszkodva fenn tudsz maradni a felszínen, van esélyed a túlélésre...
de ha a repülő lezuhan, még ha szárnyaid lennének és repülni is tudnál, akkor is a túlélés igencsak megkérdőjelezhető, mivel a gépből való kijutás esélye = a 0-val, a robbanásról, tűzvészről nem is beszélve...
És azt tegyük hozzá, ha az óceán közepén elsüllyedsz, akkor elég nagy eséllyel így is úgyis belehalsz, akkor már inkább felrobbanok egy repülővel, aztán kész :)
Amúgy meg mindenképpen repülő. Nagyobb eséllyel meghalsz ez igaz, de sokkal kissebb az esélye, hogy nem történik baleset, mint egy hajóval, autóval, vagy bármi mással.
és mivan ha a repülő a vizbe zuhan, annak még mentőcsónakja se nincs :D
én eggyiket sem szeretem, autózni jó.. ha nem muszály egyikre sem ülnék fel..
Gondolj csak bele, hány repülő van a víz alat, mert lezuhant??
És hány hajó van a levegőben??
nem tudom hogy erre mit válaszolnának a múltkori kompos baleset halottjainak családtagjai.
Egyébként ez a repülő a legbiztonságosabb egy kicsit csalóka ám, mert ez csak akkor igaz, ha a repülővel megtett km-ek számát arányosítjuk a balesetek számához! Viszont ha pl. az indulások számát néznéd, máris nem olyan jó az arány... valahol a neten a múltkor találtam egy táblázatot amiben különböző szempontok alapján hasonlítgatták a közlekedési eszközöket, és egyértelműen csak a megtett km. esetében nyert a repülő. Más kategóriákban más járművek voltak a nyerők. A repcsi balesetek azért kavarnak nagy vihart, mert egyszerre hal meg nagyon sok ember tul. képpen esélytelenül a túlélésre.
A repülést ezért is igyekeznek mindig még biztonságosabbá tenni, még jobban kiküszöbölni a hibázás lehetőségét. Ezért van minden műszer duplázva, triplázva, quadrázva (van ilyen szó? :) A hajóbalesetben is simán meghallhatsz, hiába hogy vannak mentőcsónakok mert ha nem jutsz ki a hajóból akkor olyan mindegy. A folyami balesetek sztem ritkák de azért tengeren, óceánon vannak balesetek, max. nem tudunk róla, mert a híradót szerkesztők szerint ez nem számít hírnek. Kicsit off: van ugyanis egy küszöb, aminek eléréséig nem számít hírnek. Baleseteknél ez olyan párszáz ember. Ennél kevesebb esetben nem mondják be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!