Milyen a ponyvás munka kamionsofőrként? Jót is hallottam róla meg rosszat is, nektek mi a véleményetek?
kb a legrosszabb mufaj a szakmaban, koszos,melos... csak mivel ebbol van a legtobb, es a legtobb sofor punci kiprobalni mast is ezt szokjak meg.
Ertelmes orszagokban amugy se hasznalnak ponyvasokat, mert a dobozos de nyithato oldalfalakkal sokkal jobb es praktikusabb megoldas. Ilyenek vannak pl Svedben. Ez csak itt europaban divat, mert ez kb a legolcsobb amivel mindent lehet vinni, olyat is amit nagyon nem kellene, pl gabonat, gumiabroncsokat, vagy tulmeretes vasakat...
A ponyvással van a legtöbb sz*pás. Ponyvázás, lecezés, békázás, csúszás-mászás az árurögzítésnél+ mivel mindenre is lehet használni beküldenek vele szűk magáncímekre ahova egyáltalán nem való a kamion. Ponyvással én is voltam egyszer Bp belvárosába egy McDonald's építkezésnél, a mai napig ideges leszek, ha eszembe jut :D.
A tartályos munka (főleg ADR vizsgával) nagyon jó, legalábbis én imádom. A pénz jobb, kényelmesebb a munka, nem kell vele sietni sehova. Az esetek 99,9 százalékába iparnegyedekbe jársz, ahova a kamion való, mivel egy gyáron kívül ki más rendelne több ezer liternyi vegyszert. Az elején kicsit szopás megtanulni a tartályt kezelni (itt főleg a többkamrással szokott baj lenni), de miután már átlátod pillanatok alatt megy az egész.
Nem, nem kell említeni. Bár mondjuk nem tudom, neked ezen mi a vicces a smiley-ból kiindulva, de mindegy. Amúgy azok nem ADR-es teherautók voltak, élelmiszer tartályosok voltak.
Veszélyesnek veszélyes, de megfizetik. Nem lehet és nem is szabad úgy élni, hogy folyamatosan ezen rettegsz (ezentúl felesleges is, ha megtörténik már mindegy).
De, ha valaki tart ettől még mindig ott a te általad említett élelmiszer tartály, siló és egyéb kismillió más lehetőség ami nem ADR.
mondjuk ponyvással is kilehet fogni jó melót, de tény hogy általában ezzel van a legtöbb gond
nekem volt olyan munkám ahol rámpára álltam, ott felrakták az árut nem szabadott kötni (és nem is kellett), 3 db végzárót feltettem és kész. A lerakó helyen rámpán leszedtek majd visszaraktak göngyöleggel itt úgyszint elég volt a 3db végzáró és visszamentem a kiindulási helyre.
Ez egy elég csókos meló volt, fix körfuvar, csak az ajtót kellett nyitogatni. Csak hát sajna úgy is fizetett....
#9: Csak nem BP agglomerációban csináltad ezeket a köröket? Nálunk esetleg? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!