Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért csinálja azt egy jó pár...

Miért csinálja azt egy jó pár autós, hogy a lámpánál a vonal előtt úgy áll meg, hogy még beférne elé egy vagy két autó?

Figyelt kérdés

Mi az értelme ennek? Csak feleslegesen növelik a sort.

Egyre jobban terjed ez a hülyeség.

2021. szept. 8. 12:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én is egy régi japán fostalicskát hajtok, és mint írtam ez logikus magyarázat lenne, de olyan helyeken is tapasztalom, ahol semmi, de tényleg semmi nem indokolja ezt. A lámpa sincs közel, vonat sem jön, a buszoknak kamionoknak bőven van helyük kanyarodni. És ez az ami bosszantó, főleg az általam vázolt szituációban. Ahol tudom, hogy szűkös a hely a nagy járműveknek ott én is így állok meg, de nem is erről van szó hanem az indokolatlanságról.
2021. szept. 8. 13:56
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Magas vagyok, lapos, sportos autóval, nem látom a lámpát. Az meg hülyén néz ki, ha ráharapok a kormányra, vagy a tetőablakon át nézem a lámpát.
2021. szept. 8. 14:00
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Te azt nem tudhatod, hogy a másik autóból mennyire látszik a lámpa. Nekem pl egy lapos, két ajtós gépem van, ha pont a vonalnál állok meg, akkor a kormányon van a fejem amikor a lámpát nézem. :D
2021. szept. 8. 14:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Saját példámból:

-mikor nagyon ráérek, vagy nyugodt vagyok, hajlamos vagyok túl előzékenyen, raérősen vezetni. Van hogy jó messze állok meg a lámpától is

-mikor sietek, akkor mindent kicentizek, a lámpánánál is még a vonalon is átmegyek, hogy minél hamarabb startolhassak, minél előrébb

-van egy kis szélvédőjű autóm, amiből felfelé tényleg nem lehet látni semmit. Azzal is kényelmesebb messzebb megállni. Amúgy Nemetországban szoktam meg, hogy mindig vonalig kell menni, mert a főutakon másképp nem érzékel a szenzor, ugye ott ilyen szenzoros lámpák vannak.

2021. szept. 8. 15:32
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én azokat nem értem, akik ennyire fennakadnak ekkora apróságon.

Valaki 2 perccel később ér haza, na bumm. Nem dől össze a világ.

Én azokat nem értem, akik úgy állnak a vonalnál, meg bele-bele mozdulnak, mintha az életük múlna rajta vagy lóverseny lenne. Aztán 1-2 lámpa múlva ugyanott kötnek ki a sietősök mint a kényelmesen közlekedők.

2021. szept. 8. 17:01
 16/19 A kérdező kommentje:

Sokszor 2 perc az már jelentős tud lenni. Eleve rendszeresen kifogom azokat akik jó úton normális körülmények között max 70-nel mennek, aztán kifogom a lámpánál totojázó emberkéket és a +2 percből így lesz +20 perc, mikor rendesen közlekedve, tehát a sebességhatárokat betartva is 25 perc lenne a menetidő és nem 40-45. De ez nem pont azért van amit kérdeztem. Ez már más téma.

A kérdésem pusztán kíváncsiságból fogalmazódott meg. Az esetek nagy részében nem tart fel, csak nem értettem a miértjét.

2021. szept. 8. 17:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor szoktam így megállni, ha jön a kéregető ember.

Így amikor odaérne hozzám, előrébb megyek pár métert, hogy békén hagyjon.

Egyébként akkor különösen idegesítő ez, ha detektoros lámpa van, és ha nem áll rá, akkor ritkábban ad szabad jelzést.

2021. szept. 8. 20:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom eldönteni, hogy komolyan gondolod, vagy költői túlzás, de bármelyik is, nincs értelme ezen rugózni, amíg nem tudsz valós számokban gondolkozni
2021. szept. 9. 07:08
 19/19 anonim ***** válasza:

De nem mindegy hogy hol áll meg, nem vagy hátrébb vele.

Ha előrébb áll, nem látja a lámpát és még ha látná is, van aki a zöld után indit, teszi be sebességbe majd kiengedi a kéziféket és gázt ad, engedi fel lassan a kulungot, na és végre elindul.

2021. szept. 9. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!