Miért ennyire drága még mindig az üzemanyag?!
Tavaly a korona tetőzése alatt kevesen autóztak, ezért a nagy olajipari vállalatok levitték az üzemanyagárat a béka segge alá, hogy a kisebb hasonló vállalkozásokat bedöntsék, amíg ők kibekkelik ezt a szűkös időszakot, de nem nyert, mert elég jól elhúzódott a dolog, ezért most elég komoly veszteségei lettek mindenkinek, amit most próbálnak bepótolni.
Valószínüleg nem mostanában lesz olcsóbb
Nem gondolom hogy a “nagyok” csak kedvükre tologatnák az árakat.
Amit én olvastam több forrásból is, logikusnak tűnik és elhiszem:
Előszöris, az árakat a kereslet-kínálat határozza meg.
Ez nem úgy működik hogy csapon megtöltik a hordókat amikor pedig elég tartalék van akkor csak elzárják a csapot és felteszik a lábukat hanem a volumen sokkal nehezebben mozgatható fel-le, van amikor meg sem lehet állítani a kitermelést és olyan is amikor megállíthatod de akkor nem tudod újraindítani. Amikor hirtelen visszaesett a forgalom, senki nem vette az olajat és a tárolókapacitás határaihoz közeledtek akkor egy rövid ideig negatív olajár is volt, tehát fizettek ha vitted, a lényeg az volt hogy szabaduljon fel valamennyi tárolókapacitás. Mivel nem volt kereslet ezért felesleges lett volna a korábbi tempóval folytatni a kitermelést, új lelőhelyeket nyitni, emiatt csökkent a kitermelt olaj mennyisége. Most megint beindultunk, megint kellene, a kereslet miatt pedig felmentek az árak.
Kereslet-kínálat, tavaly otthon mennyibe kerültek a maszkok és a kézfertőtlenítő?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!🙂
#2, lehet igazad van, sajnos nem vagyok gazdag. Ezért is kérdeztem, hogy vajon meddig lesz még így. De örülök, hogy neked ilyen sok pénzed van!😊
2# már ne haragudj. De ez övön aluli. Aki nem csóró, az nem csórózza le másik embertársát.
Jár ide sok különféle ember, aki az interneten gazdagnak van eladva, közbe se autó, se jogsi, se ház, hanem anyucinál él agglegényként..
A véleményed erről nem fog érdekelni, ha neked több van, örülj neki, ilyen hozzáállással elveszi majd az élet. Ha pedig te sem vagy jobban eleresztve, akkor inkább fordulj magadba.
Azért ez az “olajtársaságok elhatározták, hogy le/felnyomják” az árakat egy erős tévedés.
A keresletet szabadpiaci folyamatok határozzák meg, azon nem tud állítani mondjuk Darren Woods, hogy mennyit autókázzanak holdújévkor a kínaiak. Márpedig ez áttételesen kihat az árakra kereslet emelkedésén keresztül.
A kínálatot pedig a kitermelő országok és cégek határozzák meg, de ők politikai okokból nem mind beszélnek egymással. (Ld. OPEC) Innentől kezdve az olajipar szereplői megint inkább csak követik az eseményeket és egy Shell igazgatótanács nem tudja megmondani a szaúdi uralkodónak, mennyi csapot nyissanak ki.
Én forduljak magamba? A ti fajtátók a képmutató. Mást se tudtok, csak rinyálni. Jajj drága az üzemanyag. Jajj megint 2000ért tudok tankolni. Ennyit tudtok. Nehogy már alternatívát keressetek. Az vérciki. Kell a böhöm tepsi, mer azt se tudjátok hol a takarótok vége. Roller, bicikli, robogó, mopedautó, lpg, városi kis szívódieselek, carsharing, hibrid autó nem létezik. A sznob énetek ezt nem engedheti meg, mert hát mi lesz az önbecsüléssel. És ne gyere nekem azzal, hogy nem tehetitek meg. De igen. Csak akarni kéne. De hát rinyálni könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!