Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg nem jó az autónak, ha...

Tényleg nem jó az autónak, ha mindig adalékos üzemanyagot tanulunk? Csak minden 3-4ik tankolásnál?

Figyelt kérdés
Ismerősöm (autószerelő) mondta ezt...

#Ahgssga
2018. dec. 28. 17:21
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Szerinte túlságosan kipucolja,ami hosszútávon nem egészséges. 80%ban pályán használom 1.9 pdtdi
2018. dec. 28. 17:23
 2/18 anonim ***** válasza:
51%
Ne tanuljatok adalékos üzemanyagokat! Az senkinek se jó!
2018. dec. 28. 17:28
 3/18 anonim ***** válasza:
73%
mit pucol ki túlságosan? A szelepeket? Az azért nem szokott baj lenni....
2018. dec. 28. 17:28
 4/18 A kérdező kommentje:

Azzal magyarázta,hogy a motor nem arra van kitalálva,hogy adalékok adjunk hozzá. De azt is elismerte,hogy 3+4ik tankolásnak kell az. Ugyanis az autóm gyorsitasnál nem rángat,csak egyetles tempónál azt is 3asba 50nél pl

De nem olyan rangatás,hogy ugrál,stb. Hanem mintha a vizen van egy matrac és a hullám azt dobálja. Nem tudom mi lehet a kinja... Ritkán csinálja,5ből 2 alkalom kb. Akkor is elvétve. Úgy tudom ebbe már adagoló nincs. 2008as 1.9 pdtdi.

2018. dec. 28. 17:42
 5/18 anonim ***** válasza:
64%
Hát nem tudom, de én sok éve csak prémiumot tankolok a dízel autómba új korától kezdve. Szintén 90%-ban hosszabb távú autópályázásra használom. Lassan meglesz vele a 3. "százas" is és még nem panaszkodott hogy túl lenne pucerálva.
2018. dec. 28. 17:48
 6/18 anonim ***** válasza:
72%
Most olvastam el a többi kommentet. Az enyém még sosem rángatott. Kizártnak tartom, hogy egy normális kúton tankolt prémium üzemanyagtól rángatna.
2018. dec. 28. 17:50
 7/18 A kérdező kommentje:
Akkor téma lezárva. Szerintem sem .. akkor mitől rángathat?? Izzítógyertya kilőve mert -5 -10 fokban is szépen indul. Teljesítmény nem csökken, fogyasztás nem nő. Nem tudom mi lehet a kinja....
2018. dec. 28. 17:53
 8/18 anonim ***** válasza:
56%

A benzinben van adalék, azért nem egyforma minőségű a benzin a különböző cégek kútjainál, mert az adalékanyagokban lehet eltérés, hiába a legtöbb kúton MOL benzin van, az adalékolás miatt is lehetnek minőségi különbségek.

Az utólagos adagolás (Spuri és hasonló "csodaszerek") helyett inkább benzinkutat kellene váltani, ha egy bizonyos kútnál problémás a benzin.

Sok autó a MOL kutaknál kapott benzint sem szereti, a másik meg noname benzinnek is rendben elpöfög.

OMV kút nincsen mindenhol, de ahol van, érdemes kipróbálni, az itthon kapható üzemanyagok közül talán a plusz adalékot tartalmazó, MaxxMotion a legjobb minőségű, bár megkérik az árát is, de még úgy is jobb, mint külön öntögetni a tankba az adalékokat.

2018. dec. 28. 17:55
 9/18 anonim ***** válasza:
64%
Adalék nélküli üzemanyag nem kapható.
2018. dec. 28. 17:58
 10/18 A kérdező kommentje:
OMVnel tankolok csak. Esetleg próbáljam meg 20-30 kmen pályán 3500as fordulaton megpörgetni,hogy kitisztuljon? 2500on szokott pörögni 110-120as tempónál...
2018. dec. 28. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!