Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg nem jó az autónak, ha...

Tényleg nem jó az autónak, ha mindig adalékos üzemanyagot tanulunk? Csak minden 3-4ik tankolásnál?

Figyelt kérdés
Ismerősöm (autószerelő) mondta ezt...

#Ahgssga
2018. dec. 28. 17:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
2.0 PD van nekem ilyen nyuzni autónak. Első tulajos és ujkora óta hullámzik még nincs alapjarat.
2018. dec. 28. 18:03
 12/18 A kérdező kommentje:
Enyémben 314 van ezt leszámítva semmi gond vele. Olajat nem eszi stb... Ezt most kezdte. Holnap megpörgetem,hátha a DPF (d...a fel magának,aki kitalálta)dugult el kicsit....
2018. dec. 28. 18:06
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha hosszabb távon pályázol, akkor elvileg szépen ki tudja a háttérben regenerálni. De az tény, hogy valamennyi hamu mindig marad a kiégetések után is a filterben. Ezért nem örök életű még optimális használattal sem a DPF. Ha 314.000km-rel még az eredeti, soha hozzá nem volt nyúlva, akkor simán lehet az is. ...vagy EGR, injektorok, bármi más... Hibakód nincs?
2018. dec. 28. 18:32
 14/18 A kérdező kommentje:
Nincs hibakód. EGR meg kiírva. :) Lehet a DPF sorsa is az lesz...
2018. dec. 28. 18:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem kell annak semmit tisztulnia ha normálisan votl használva...
2018. dec. 28. 18:39
 16/18 A kérdező kommentje:
Mondták nekem,hogy ha az EGRt kiiktatom majd kormol... Igen , annyira "koromol",hogy " semmit sem látok". Még nekem ne mondja senki, hogy egészséges a motornak a saját ....ját "megenni"...
2018. dec. 28. 18:47
 17/18 anonim ***** válasza:
38%

Ha kormol is, azért nem látod, mert felfogja a filter. Teleköpi azt szép láthatatlanul.

Amúgy én úgy tudom, hogy az EGR nem a kormom mennyiségét hivatott csökkenteni, hanem a nitrogén-oxidok mennyiségét fogja vissza. Azt meg nem igazán látod, hogy mennyi jön ki a kipufogón.

2018. dec. 28. 19:42
 18/18 anc ***** válasza:
Furcsa teória, már csak azért is, mert az adalékanyagok arra lettek kitalálva, hogy csökkentsék a súrlódást és tisztítsák a motort - ez mégis hogy tenne rosszat? Én évek óta csak Shell V-Powert tankolok, csak abban bízom, nem véletlenül használja a Ferrari is. Szerintem ezen nem érdemes spórolni, évekkel hosszabbíthatja a motor életét a jó üzemagyag.
2019. márc. 12. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!