Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A szerviznek nem kellene...

A szerviznek nem kellene megtérítenie a nála keletkezett kárt?

Figyelt kérdés
Tegnap szerelőhöz vittem az autóm, és ma délelőtt lett kész. Mikor elmentem érte még a műhelyben állt. Beszéltem néhány szót a szerelővel, kifizettem, majd átadta kulcsot, és azt mondta mehetek. Csakhogy az autó épp a szerelőgödör felett állt, ami nem látszott és én sem tudtam róla, mert nem én álltam be vele a műhelybe. Ahogy hátramenetben fordúltam ki, a bal első kerék beleesett, és fennakadt az autó alja. Szerencsére sikerült kimenteni 2 emelővel 15perc alatt, de a küszöb elég csúnyán megsérült, amit nem hajlandóak ingyen megjavítani, mondván hogy nem ők okozták a kárt.

2021. jún. 1. 14:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sok olyan szerviz van, ahová az ügyfél be sem léphet, lévén az üzemi terület. A kuncsaft nem kap balesetvédelmi oktatást stb.

Tudom, a boltok is azok, meg targoncák, takarítógépek…

De azért mégis van a kettő között eltérés.

A másik az, hogy ha beállni betudtak, akkor ki miért nem. Te nem láttad az aknát, de ők tudták, hogy ott van.

Ilyenkor illik segíteni a kihajtást mutogatással.

Ezzel együtt a balesetet te okoztad magadnak, úgyhogy a felelősség szerintem közös.

2021. jún. 1. 16:44
 12/14 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Valóban a legtöbb szervízben kitolat maga a szerelő, vagy pedig segíteni, figyelmeztetni szokott.

Azonban az is igaz, hogy ha nekitolatok egy fának, akkor nem a fa lesz a hibás, meg nem is az, aki 10 évvel ezelőtt oda ültette.

Ugyanakkor a szervíz részéről teljesen fair felajánlás az, hogy ingyen felrakják a lökhárítót. Azért azt ne várd, hogy majd kapsz ingyen egy új lökhárítót + fel is teszik. Ennyi erővel kérhetnél 5 millió forint kártérítést is.

2021. jún. 1. 18:27
 13/14 anonim ***** válasza:
2021. jún. 2. 07:04
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a te hibád volt, te okoztad magadnak a kárt. Bár azt azért megjegyezném, hogy az összes szervizben, ahol jártam (és elég sokban jártam), mindig a műhely előtt adták át az autót, ők álltak ki vele (és előtte be is).
2021. jún. 4. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!