Koccanásos balesethez nem hívtam rendőrt, mert elismerte felelősségét a másik fél, azonban a károm megtérítését sokallja. Utólag hívhatok-e rendőrt? (2 napja történt)
Utólag? Nem. A rendőr kijön, fényképez, mér, helyszínrajzot csinál. Akkor, amikor ott vannak az autók olyan helyzetben amikor eltalált.
Apróbb baleseteknél vagy amikor egyértelmű félre lehet húzódni az úttestről a padkára, de onnan így utólag nem nagyon tud mit csinálni a rendőr. Mi alapján állapítana meg és mit? A másik hátulról eltalált, ez tiszta sor, minden valószínűség szerint övé a felelősség - amit a te jóhiszeműségedből akár le is rázhat magáról könnyedén.
Az, hogy a másik autós szóban elismerte neked, hogy ő a hibás nem jelent semmit és nem kötelezi semmire nagyjából.
Miért nem töltöttetek ki egy olyan szép kék-sárga csíkos formanyomtatványt 3 perc alatt?
Ha valakinek újabb autója van, akkor csak butaságot csinál ha próbál egyezkedni. Lehetnek olyan sérülések, amik nem látszanak, így a másiknak nem akaródzik majd kifizetni. Pl. az én autómnál a motorvezérlő doboza a bal első kerék előtt van: egy apró koccanás és törnek a rögzítőfülei: a cserealkatrész csak kb. 15e, de szét kell szedni az egész bal sarkát hogy ki tudd cserélni...
Úgyhogy könyörtelenül papírozni kell a helyszínen és a biztosító kárfelmérőjével egyezkedni.
Nem szép dolog, de ha nem akarsz magadnak nagyobb (csak kicsi) anyagi hátrányt, akkor így csinálod.
"Miért nem töltöttetek ki egy olyan szép kék-sárga csíkos formanyomtatványt 3 perc alatt?"
Én úgy értelmeztem, hogy azon ismerte el a felelősségét. Nem? Mert akkor bukó...
Nem azért, de jó nagy butaságot csináltál!
Ki kellett volna tölteni a baleseti bejelentőt és a biztosítóval intézni a többit!
Mit érdekel téged a vétkes besorolása!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!