Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tudom, hogy jogos de mi...

Tudom, hogy jogos de mi értelme van ilyenért buktatni az embert forgalmin?

Figyelt kérdés
A vizsgám vége előtt kb 5 perc buktam meg mert tiszta terepen kicsorgattam egy stop táblánál. Jogos amúgy h meg kell állni 0-ra, de elég fura h alapvetően csak egy ilyen hibáért vegyek legalább plusz 2 órát és fizessek ki megint egy vizsga órát és díjat.

2021. máj. 20. 05:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%
Ha annyira retardált vagy, hogy már tanulóként is "tudom, de leszarom" módon vezetsz akkor remélem sokáig nem lesz még jogosítványod...
2021. máj. 20. 08:56
 12/24 A kérdező kommentje:
Le írom akkor pontosabban egy kicsit, kicsorgattam a kocsit magyarul nem a felfestésnél álltam meg hanem utána kb 10 centivel. Igen tudom, h hiba volt ez is.
2021. máj. 20. 09:07
 13/24 A kérdező kommentje:
Nyilván ez sok mindenből adódhatott vizsga helyzetben h később álltam meg. Nem feltétlen leszaromság.
2021. máj. 20. 09:12
 14/24 anonim ***** válasza:
65%
Nem akarom védeni a kérdezőt legközelebb jobban kell figyelni. Azonban legyünk már annyira korrektek, h ezért ne mondjuk azt neki, hogy reméljük nem szerez jogsit. Ti látjátok, hogy mik mennek az utakon?! 30-al döcögnek az emberek, mikor nem indokolt, nem tudjak mi a záróvonal és a forgalom elől elzárt terület, össze vissza irányjelző. Én már rég legalább érettségihez kötném a jogosítványt. Aki csak egy 8 általánost és egy szakmunkást tudott meg csinálni nem is engedném neki, hogy hozzá kezdjen.
2021. máj. 20. 09:25
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Mert a vizsga elején megmondta: KRESZ szabályai szerint közlekedj. Nem tetted. Ennyi.
2021. máj. 20. 11:39
 16/24 anonim ***** válasza:
22%

Lehet, hogy egy lazább vizsgabiztos nem buktatott volna meg. Lehet, hogy a tiéd direkt olyan volt, aki azt lesi, hol van valami eltérés a szabálytól és lehessen buktatni.

Tudod mennyi értelmetlen szabállyal fogsz még találkozni életedben? (Nemcsak közlekedésben.)

2021. máj. 20. 12:36
 17/24 anonim ***** válasza:
61%
A stop miért értelmetlen szabály, he?
2021. máj. 20. 12:43
 18/24 anonim ***** válasza:
69%
A forgalmi vizsga egy nem túl életszerű helyzet, de muszáj úgy csinálni, ahogy elvárják. Én is baromságnak tartottam sok dolgot, pl. hogy körforgalomból kifele hátrafele is kell fordítani a fejemet, hátha a semmiből ott terem egy biciklis meg ilyenek. De ha meglesz a jogsid, akkor közlekedhetsz úgy, ahogy jónak látod. Kicsit gondolkodó emberek el tudják dönteni, hogy melyik szabályt nem tartják be, a helyzethez igazítják a vezetésüket, nem próbálnak görcsösen meg vakon úgy vezetni, ahogy meg van írva. Én a sebességet az útviszonyokhoz mérten választom meg, van, ahol 30%-kal túllépem, van, ahol fele annyival megyek, mint a megengedett. Stop táblás kereszteződésnél nem állok meg, ha belátható, sokszor 2-esben kanyarodok ki, de ha indokoltnak tartom, és tényleg nem belátható, akkor elsőbbségadás kötelezőnél is megállok.
2021. máj. 21. 10:00
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

18-as! Ne, ne vezess. Hátra fordítani a fejet rengeteg helyen és műveletnél szükséges. Sávváltásnál nem nézel be a holttérbe? Jobbra kanyarodásnál, nem nézed csak tükörből, jön-e az úttal párhuzamos kerékpárúton bringás?

Azért a körforgalomhoz kapcsolódó kerékpárút nem annyira nyaktekerős helyen van.

Egyébként teljesen mindegy.

Ha a bringás van már bent, te adsz neki elsőbbséget. Fordított esetben meg neki kellene.

2021. máj. 21. 10:14
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

18-as, igazán remek sofőr lehetsz, mondhatom...

A holttér ellenőrzése nélkül egy kicsit is sűrűbb forgalmú helyen nagyon hamar megvan a baj. Ezért NEM baromság, sőt: ahogyan nő a motoros futárok, kerékpárosok, rolleresek aránya, úgy válik egyre fontosabbá a holttér áttekintése.

Ugyanígy, ott a stoptábla, pedig teljesen belátható a kereszteződés. Na, vajon te tényleg mindenhol tudod, hogy miért került ki az a tábla? Tudod biztosan, hogy kinek, mikor, milyen körülmények között nem volt elegendő ott egy macisajt és okozott balesetet vagy veszélyhelyzetet? Tuti nem.

A stop azért van, hogy az alárendelt irányból érkezőnek több ideje legyen áttekinteni a forgalmi helyzetet és az esetleges veszélyforrásokat. Ezt kellene végre felfogni és ennek megfelelően helyén kezelni ezt a táblátm

2021. máj. 21. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!