Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért "kacsáznak" a motorosok?

Miért "kacsáznak" a motorosok?

Figyelt kérdés

Már több alkalommal megigyeltem, hogy egy-egy motoros kacsázik az úton. Tehát az út jobb szélétől a felezővonalig S alakú ívét ismétel többször,mindezt lakott területen, és azon kívül is. Először azthittem, hogy az úthibákat kerülgeti de nem így van, mert hibátlan úton is ezt csinálja.

Legutóbb épp apámmal láttam, kb 90el ment előttünk 300méterre. Szerinte részeg vagy egyszerűen idióta.

2021. ápr. 29. 16:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
55%
Melegíti a gumikat.
2021. ápr. 29. 16:56
 2/18 A kérdező kommentje:

Versenypályán képzeli magát?

Igaza van apámnak, valóbam idióta xD

2021. ápr. 29. 17:12
 3/18 anonim ***** válasza:
44%
Kéne látnom pontosan, mire gondolsz. Több oka is lehet. A gumi melegítés pont nem tartozik az okok közé 100-ból 99-szer. Egyrészt (főleg lakott területen belül) biztonsági okai is lehetnek, hogy nyomvonalak között mozog (bal/közép/jobb), illetve hogyan mozog, másrészt látótávolságot is lehet így módosítani, ami szintén a biztonságossághoz kapcsolódik. Ha csak simán szlalomozik minden ok nélkül, akkor az is lehet, hogy jól érzi magát, élvezi a motorozást, jó kedve van. Mint amikor te feltekered a kocsiban a hangerőt, csak neki nincs rádiója. Ha apukád egy ilyenre mondta, hogy "idióta", akkor megcsömörlött lehet szegény. Nem irigyellek, nekem is ilyen édesapám van sok szempontból, de már pár éve igyekszem távol tartani magamtól az ő pesszimista mentalitását.
2021. ápr. 29. 17:12
 4/18 A kérdező kommentje:
#2 olyan mintha képzeletbeli bólyákat kerülgetne és közben megdönti a motort. 10-20 másodpercig csinálják látszólag értelmetlenül.
2021. ápr. 29. 17:18
 5/18 anonim ***** válasza:
63%
Így szórakoztatja magát alacsony sebességen.
2021. ápr. 29. 17:32
 6/18 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem motorozol akkor sosem fogod megérteni. Hiába magyarázzuk.
2021. ápr. 29. 17:42
 7/18 anonim ***** válasza:
62%

Amúgy 3-as voltam, a 2-es te voltál. Ilyet azért nem túl gyakran látni, de valószínűleg akkor a második tippem lesz az. Élvezi a motorozást, jó kedve van. Teljesen szabályos ez önmagában. Ha ettől az apukád szerint idióta, akkor szar lehet nektek otthon.

2021. ápr. 29. 18:02
 8/18 anonim ***** válasza:
36%
Én is "szoktam" ezt csinálni... Sőt van hogy a sávomban lévő, a sáv haladási irányát mutató nyilak közt szlalomozok. Egyik helyen kitapasztaltam hogy ha 55-tel megyek akkor pont kiadja a szlalom és még élvezetes is.
2021. ápr. 29. 18:22
 9/18 anonim ***** válasza:
66%

Több oka is lehet.

Ha túrázunk, akkor sokat megyünk egy testtartásban. Ilyenkor jól esik egy picit megmozgatni a gerincet, vállakat stb...

Ha a morcosabbik mocival megyünk, akkor ilyet csak lakott területen látsz, az a gumik melegítése.

Igen, melegíteni kell, sőt gumi vásárlásnál is van egy ilyen tényező, amit figyelembe kell venni.

Mert ha bele csapunk a lecsóba, ez az egy minimális tapadási felület tart az úton.

Szóval nincs igaza faternak.

De, ültesd rá egy mocira, akár csak egy túrára is (mármint egy pár százas túrára), és kérdezd meg utána a véleményét.

2021. ápr. 29. 19:06
 10/18 anonim ***** válasza:
35%

Dehogy melegíti a gumikat XD

Egyszerűen ezzel szórakoztatja magát, illetve gyakorolja a kitérést. Én is szoktam, van külterületen egy 70-es szakasz, ahol irányjelző nyilak vannak felfestve, azokat kerülgetem.

2021. ápr. 29. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!