Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Csónakosok, hajósok, miért...

Csónakosok, hajósok, miért lóerőben számoltok?

Figyelt kérdés

A motorcsónak ereje miért lóerő, hiszen a ló az szárazföldi állat. Jól bevált mértékegysége az autók teljesítményének.

A hajók esetén vízilóerőre kellene váltani a számot, ez lenne a logikus lépés.

Ahogy azt teszik például a tengeri mérföldre, meg csomóra történő átváltással. És a hajó jobb meg bal oldala, eleje meg hátsó része helyett is mindenféle hajós elnevezés van.

2021. ápr. 26. 00:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Igazából láttam más kérdésnél a miért kérnek a vonatokra Coriolis-erő válaszodat, ebből kiindulva nehéz elképzelni hogy komoly a kérdés.

De azért mert a LE a teljesítmény egy könnyen érthető, és összehasonlítható értéke, ugyan nem SI mértékegység, az KW, de ettől független fölösleges bonyolítani.

2021. ápr. 26. 01:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg a csomót és a tengeri mérföldet kéne lecserélni normális mértékegységekre inkább, de biztos sokan vannak aki elutasítják a fejlődést és ragaszkodnak ahhoz hogy egy barlangban lakjanak.
2021. ápr. 26. 01:37
 3/7 anonim ***** válasza:
20%

A Glóbus mérvadó országaiban a mai napig mérföld, yard, font, gallon az elfogadott állami mértékegység. Ha ezen országok lakói számát összeadom, akkor bizony többen vannak, mint a metrikus rendszert használók(SI).

A barlanglagó britek(is) a mai napig elutasítják a metrikus rendszert...amúgy köszönik jól vannak.

2021. ápr. 26. 05:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#3 Nem tudom mit szedsz, de a mérvadó országok közül kizárólag az USA ragaszkodik az angolszász mértékegységekhez. A britek NEM! Az igaz, hogy a britek nem álltak át 100%-ig a metrikus rendszerre (még), azonban egyáltalán nem utasítják azt el, sőt, több mértékegységet is átvettek már. A hétköznapokban leggyakrabban használt mértékegységek közül kizárólag a távolságmérésben ragaszkodnak a mérföldhöz, illetve mivel a sebességet ebből számolják, ezért a mérföld per órához. Minden más mértékegységben vagy teljesen átálltak a metrikus rendszerre. Persze vidéki kocsmában még mindig találsz elvetemült mértékegységeket, de akkor is hivatalos mértékegység náluk például a liter és a gramm. Ja és mondtam a távolságmérést, de ez is csak konkrétan a távolságra vonatkozik, mert például a testmagasságot is már (centi)méterben mérik hivatalosan. Megintcsak mondom, vannak akik ellene vannak és a saját kis életükben angolszász mértékegységeket használnak, de a HIVATALOS mértékegység attól még metrikus szinte mindenben, kivéve a távolságot és az abból származtatott sebességet.

Erről ennyit.

2021. ápr. 26. 05:39
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
#4-es, nem akarom megvédeni az angolszász mértékegységet, de az USA-ban jellemzően a súlyt még mindig fontban mérik, és a magasságot is lábban számolják. Csak egy példa: az amcsik legnagyobb eseménye a Super Bowl (amerikai foci döntő). Minden játékosnál az adatok fontban és lábban vannak megadva, eszük ágában sincs SI mértékegység szerint közölni. De ez az élet rengeteg területén így van, de sejtheted, ha a nemzeti öntudat jelképének számító eseményen ez még így van, akkor mennyire rajonganának a változtatásért. :-) Egyenlőre(?) fejben nincsenek átállva még erre, és nagyon igény sincs rá.
2021. ápr. 26. 07:01
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Nem ezt mondtam én is? Mi értelme volt ezt a kommentet nekem címezni?
2021. ápr. 26. 07:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Troll, hagyjátok.
2021. ápr. 26. 09:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!