Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » C kategória letétele munka...

C kategória letétele munka mellett lehetséges ?

Figyelt kérdés
Általában 7-15:30- ig dolgozok, lenne időm így letenni a C jogsit ? Illetve mennyi idő lenne megcsinálni? Részletfizetés lehetséges ?

febr. 5. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Szerinted nem lenne célravezetőbb, pontosabb írni e-mailt, felhívni 2-3 autósiskolát? 5 perc alatt választ adnak minden kérdésedre, ráadásul pontos választ, hogy milyen idő beosztásban tudnak téged fogadni. Anno mikor én csináltam a B kategóriát, olyan rugalmas volt az oktató, hogy tanítás előtt 1 órával felvett és az órának az iskola előtt volt vége.

Itt most bármit írhatunk, ha a közeledben levő autósiskolákra ez nem igaz.

Azért annak, aki egy teherautót szeretne vezetni közúton, ennyi esze és önállósága legyen már..

febr. 5. 09:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Persze, meglehet, de macerás. Azt tudni kell, hogy nem minden oktató dolgozik hétvégén, ünnepnap, munkaszüneti napokon. Vannak akik igen, de ezt nem lehet elvárni. Sőt, van olyan oktató, aki Hétfőtől-Péntekig dolgozik reggel 6-tól délután 2-ig. Vagy Reggel 8-tól délután 4-ig. Általában ez a jellemzőbb. Vannak rugalmasabb oktatók nemtől és kortól függetlenül, de nem ez a gyakoribb. A Te esetedben biztos vagyok benne, hogy a hétvége lenne a legjobb, ezt az oktatók is megfogják mondani. Vagy pedig megjátszod okosba, le lehet velük beszélni azt is, hogy jönnél egy komplett hetet végig. Egyszer eljössz egy hét táppénzre, egyszer meg egy hét szabira. Amúgy már most lényegesen gyorsabban megy mint 2-3 éve, ugyanis nem 30 óra vezetés kell elvileg, hanem csak 15 óra. Szóval pikk-pakk megy a forgalmi vezetés része is.

Nagy kategóriákra (C, CE, D) általában 1-2 oktató jut egy nagy városra vagy egy komplett régióra. Ezeket lényegesen kevesebben csinálják, mint az "A" kategóriák valamelyikét vagy a B kategóriát.

" Részletfizetés lehetséges ? "

Persze, én sem egyben fizettem ki sem a C kategóriát sem a D kategóriát. Most a CE kategóriát csinálom, ezt sem egyben fizetem. Nem vagyok milliomos, sajnos.

Egyébként az #1-es jól leírta a végét.

Először kérdezz meg autósiskolákat és keresd fel azok oktatóit és beszélj velük.

De ha úgy döntesz hogy beiratkozol, akkor ha sofőrként szeretnél dolgozni, én még előtte megcsinálnék egy 2-es EÜ orvosit (ez amúgy is kéne mindenképp) és egy PÁV vizsgát. Abból is nem a 3-asat, hanem kapásból PÁV 2-re mennék. Az jó az ADR-hez és a személyszállításhoz is a későbbiekben.

A KRESZ-t nagyon meg kell tanulni!!! Nem lehet csak félig meddig, mint anno a B-t és valahogy mégis át csusszannak a KRESZ vizsgán.

Itt érteni kell az egészet, nem szabad elsietni.

febr. 5. 10:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Általában mások is munka mellett csinálják, úgy alakítják. Ráadásul a legváltozatosabb időpontokban is lehet menni, én hajnalban vezettem télen, sajnos. Sötét, minden nedves, párásodik minden is, köd... Akkor még nem 16 óra volt, de mindössze 6x voltam vezetni forgalomban. Aztán egyből mentem D kategóriára. Ott városban 2x vezettem, és a városon kívül volt 2 másik alakom. És utána dobtak is a vizsgára. Minél nagyobb kategória, annál kevésbé foglalkoznak az emberrel, persze le van papirozva minden.
febr. 5. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!