Miért probléma az, hogy a C kategória megszerzése nélkül lehet menni D-re B kategóriás jogosítvánnyal?
Napokban jelent meg a hír, sokan a fejüket fogják, a kormányt hibáztatják.
Mi ennek az oka? Előrebocsátom, csak B-s jogsim van, ennél többet nem is tervezek.
Hisz arra való a képzés, hogy ott elsajátítsák az adott tudásanyagot, nem? Vagyis a teherautós képzés és vezetői tapasztalat nyilvánvalóan előnyt jelent, ha valaki a buszvezetői tanfolyamot csinálja, de azért el lehet lenni nélküle. Vagy tévedek?
Olyan ez, mintha valaki beiratkozna egy kezdő román nyelvtanfolyamra - a korábban elsajátított olasz nyelvtudás nyilvánvalóan nagy segítséget jelentene az illetőnek a román megtanulásában, de azért láttunk már rá példát bőven, hogy anélkül is lehetséges.
Mert sofőrhiány van a BKK-nál, Volánnál, így lehet hamarabb sofőrhöz jutni.
Reklám van a buszok hátulján dögivel.
Te mivel jársz?
Én autóval, látom a hátulját..
Akár ’az a hír jelent meg a napokban’, hogy jártassági feltételként „D” kategóriás képzéshez elegendő a „B” kategóriára érvényesített vezetői engedély, akár az, hogy „sokan a fejüket fogják”; tartós kómából történt eszmélés miatt történhetett.
A jogszabálymódosítás 2021. december 27-én, a 242. számú Magyar Közlönyben lett kihirdetve (550 nappal a kérdéskiírásod előtt), és 2022. január 25-én lépett hatályba (521 nappal a kérdéskiírásod előtt, vagyis, több mint 1 éve és 5 hónapja van hatályban).
Lásd: [link]
88. § (2), 12159. lap és 8. melléklet a 789/2021. (XII. 27.) Korm. rendelethez, 12180. lap.
Mert úgy tudnának sok pénzt kaszálni az iskolák ha végig kéne a teljes lépcsőt járni.
Addig nem mehetne B re amíg nincs meg az A, és így tovább: A-B-C-D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!