Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Parkolni szabad olyan helyen,...

Parkolni szabad olyan helyen, ahol X van, de tiltótábla nincs?

Figyelt kérdés

Sajnos utcakép nincs a környéken valamiért, nem is értem, hogy gugliék miért nem jutottak el oda, fotót meg nem csináltam, de megpróbálom leírni érthetően.

Van egy parkoló, egy lakóövezetben, ami nincs vonalazva, de hivatalosan parkolónak számít. Azon a részen, ahol autóval meg lehet állni (tehát maga a parkolófelszínen), van egy beton, téglalap alakú aknafedél, amin egy ütött-kopott, fehér X van festve. Csak a téglalap alakú betonfedélen van az X, körülötte nincs felfestve semmi. Tábla nincs kitéve, ami tiltaná a megállást.

A fedélen néha állnak autók, de gyakran ki van hagyva. Ott volt dolgom, csak ott volt szabad hely, és amikor megálltam, akkor nem tudtuk eldönteni a kollégámmal, hogy az most szabad-e vagy sem, mert gyakorlatilag bárki kifirkanthat egy festett x-et bárhová, és vannak hasonló helyek, ahol szintén láttam ilyen aknafedeleket, x nélkül, tilalom nélkül, amin lehetett parkolni.

Kb. öt percet álltunk ott, de nem szólt senki.

Ilyenkor megbüntethetnek, vagy ez közigazgatásilag nem büntethető?

Mivel nincs képem róla, ezért egy nagyon béna rajzot csináltam a parkolóról, hátha érthetőbb lesz.

[link]

febr. 5. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tilos ott allni. Utburkolati jeleknel az s) pont a kreszben.
febr. 5. 11:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha fel van festve egy nagy X akkor oda fixen nem lehet parkolni.
febr. 5. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Pl. forgalomtól eltárt terület is csak felfestve van, nincs tábla mégsem szabad még ráhajtani sem. Szerintem az a hely a hatóságoknak van fenntartva, ha valami vészhelyzet lenne. Szóval nem lehet oda parkolni.
febr. 5. 13:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"s) * „X-jel” (158/j. ábra); az egymást keresztező vonalak a várakozás tilalmát jelzik, ahol a jelzett területet valamely okból (pl. kapubejárat, tűzcsap stb.) szabadon kell hagyni."

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

febr. 5. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!