Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » D kategóriás jogsival mikrobus...

D kategóriás jogsival mikrobuszozhatok?

Figyelt kérdés
A GKI kártyámon a buszra vonatkozó személyszállítási engedély szerepel (D1, D), de a mikrobusz már személyautó, amire személyszállító vizsga kell, ez B kategória. Szóval azt nem tudom, hogy a buszos gki jó a B kategóriára is?
2021. márc. 30. 17:03
1 2
 1/11 anonim válasza:
Nem
2021. ápr. 1. 18:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Sejtettem, 100 embert szállíthat egy sofőr, 10-et is, de 6-ot már nem, logikus. Köszönöm.
2021. ápr. 1. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha egy kamiont elvezethetsz, még attól nem vezethetsz személyautót ha nincs papír róla.
2021. ápr. 2. 09:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Igazából de, ha van CE, megadnak minden jogsit, ami alatta van, nem kell mindennel külön vizsgázz egyesével. De az, hogy egy pár személyes minibuszt vezethetek, de egy 3 személlyel kevesebb utasok szállítására alkalmas autót már nem, hülyeség.

Mintha egy 18 méteres szerelvényt vezethetnék, de egy kisautó után már nem köthetnék utánfutót.

2021. ápr. 2. 10:05
 5/11 anonim ***** válasza:
CE-s jogsit mégis hogyan tudnál kapni, ha nincs B-d? Legyen már eszed, ember...
2021. ápr. 2. 12:28
 6/11 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy megvannak a nagy jogsik, és a GKI is. Ha vezethetsz kamiont, nem kell levizsgázz a többi szerelvényből. Pl nem kell elmenj megcsinálni a B+E kategóriát, mert aki elvezet egy kamiont, egy autót is utánfutóval el tud.

Ugyan így kéne a személyszállítás is. Ha van személyszállító engedélyem és szállíthatok embereket egy 10 személyes mikrobusztól a 200 utas szállítására alkalmas buszig, akkor már az is beleférhetne, hogy egy 9 személyes Vivaroval fuvarozhassak. De ez nincs így valamiért.

2021. ápr. 2. 15:24
 7/11 anonim ***** válasza:

8+1 főig jó a B kategória.

Oda nem kell még gki.

Sztenderd mikrobusz.

A 12,-13 vagy 15fős kis buszokra már D1 kategória szükséges. (A kérdés Van e benne tahográf?)

"Ha van akkor mindenféleképp a kell Gki!

Amire meg "D kategória kell az több mint 3,5 Tonna. Oda egyértelmű már szükséges a GKI és a tagográf. + a digit kártya.

2021. ápr. 2. 21:37
 8/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Látom keverik itt a sz....t

Semmi köze a "CE vizsgának a" D hez. Max annyi hogy a C a D alapja.

Most vizsgáztam idén D ből előtte pedig 6 évig nemzetközibe az eu ba kamionoztam. Mindezek előtt pedig 9 fős kis busszal furgonoztam melósjáratot míg a válság el nem vitte a bizniszt.

Szóval szerintem elég naprakész vagyok a témában.

Remélem megtudtad amire kíváncsivoltál.

2021. ápr. 2. 21:44
 9/11 A kérdező kommentje:

Ezek csodálatosak, nekem is megvan a c, d, megvan a gki is, ami tehernél az áruszállítást jelenti, busznál a személyszállítási engedélyt. De ettől függetlenül személyautóval nem szállíthatok személyeket.

Pont ez a szomorú, egy régebbi Ford transittal, kb 5 méteres, szállíthatok személyeket, mert 12 személyes. Egy ugyan ekkora Vivaroval, ami 9 személyes, már nincs meg hozzá a képesítésem, mert nincs B kategóriás személyszállító engedélyem. Azt nem értem, hogy a D kategóriás személyszállító engedély miért nem adja meg a B kategóriára is a személyszállítást.

2021. ápr. 3. 09:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, te most a személygépkocsis személyszállító vizsgára gondolsz?

Annak semmi köze a jogsihoz. Oda elég egy B kategória, max. D1. Lehet cég, amelyik kéri, hogy ilyen papírral rendelkezz, de annak akkor sincs köze a jogsihoz meg a GKIhoz. Ami mondjuk vicces, mivel egy GKI (nekem is van C,D) jóval "komolyabb", mint egy ilyen személyszállítói akármi.

De amúgy nem értem, miért feszültél be ennyire, ez a személyszállítói cuccos a Covid miatt most pont halott. Autóbusszal, kisbusszal simán el tudsz menni dolgozni, már ha az a célod.

2021. ápr. 3. 10:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!