A benzinkutakon tankolás után fizetéskor a kasszás sokszor látványosan nem akarja ideadni a blokkot. Miért lehet ez?
Én 3 különböző Shell kúton tankolok általában, egyiknél sem tapasztaltam ilyet. Bár legutóbb (csütörtökön) egy OMV-be mentem és blokk nélkül jöttem el, de arról fogalmam sincs, hogy esetleg a kasszás direkt csinálta így, mint ahogy te írod, vagy pedig én felejtkeztem el róla és hagytam ott.
De trükközni nem nagyon tudnak, hisz a kútnál látod a fizetendő összeget és a tankolt mennyiséget, szóval hogy tudnának átvágni? Mindent le tudsz ellenőrizni blokk nélkül is. Szerintem inkább csak olyasmi lehet, hogy az emberek többsége nem szereti a blokkot és vagy eleve ott hagyják a kasszánál, vagy elviszik, de aztán lehet a földön köt ki, ami meg ugye nem jó dolog, ezért inkább nem is tolják a kuncsaft orra elé, hanem félreteszik és később kidobják. Ha ez a helyzet, nem igazán értek vele egyet, de megértem.
Évtizedekig SHELL kúton tankoltam, múlt év január 1-től az OMV-nél.
Soha nem tapasztaltam ilyet; vagy átnyújtották a nyugtát, vagy a pult felőlem levő szélére tették. (Azért tudom biztosan, mert mindig elteszem; itthon jegyzem és számolom az átlagfogyasztásom. Tankoláskor nem kell feljegyeznem semmit, csak lenullázom a napi számlálót - amit én erre használok -, aztán itthon a mutatott értéket levonom a kilométeróra állásból; megtudom, hogy milyen állásnál tankoltam. A nyugtán pedig rajta van a tankolt mennyiség. Feltűnt volna, ha bármilyen kis nehézség is lett volna a nyugta megkapásával kapcsolatban.)
Szerintem sem trükköznek, csak simán megszokás.
Én mindig szoktam kérni, a múltkor nekem is kidobta, aztán 5 percig túrta a kukát, mert nem találta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!