Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kinek kell elsőbbséget adni a...

Kinek kell elsőbbséget adni a körforgalomba való behajtáskor egyszerre érkezés esetén, ha a körforgalomban nincs autó?

Figyelt kérdés
2021. febr. 27. 15:58
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

40

"Kis méretű a körforgalom esetén előfordulhat, hogy elsőbbségi viszony alakul ki. Ekkor a jobbról érkezőnek van elsőbbségadási kötelezettsége, mert ha behajt, akkor hirtelen fékezésre fogja "

Na ez nem egészen egyértelmű, hogy jött ki ha egyszerre érkeznek,nem tud előbb behajtani a bal,csak ha nem lassít,ami ellenkezik a jobbkézszabállyal,szóval már itt megbukott, de válaszolok:

"Mekkora méretű körforgalomnál lép életbe szerinted a "jobbkézszabály"? Ha nincs éles határ, akkor honnan tudhatja az átlagpolgár, hogy most a jobbról érkezőnek vagy a balról érkezőnek adjon elsőbbséget?"

Olyan méretűnél,ahol nem zavarják egymást a behajtásban. Felmérés kérdése,de ha átengeded a jobb oldalit tuti nem hibázol!

A kijáratoknál már nem a jobbkézszabály mérvadó csak egyszerre érkezésnél.

"3) Ha a balról érkező egy tized másodperccel előbb ér be a körforgalomba, mint én, akkor kinek van elsőbbsége?"

Amennyiben látod,hogy nagyjából egyszerre fogtok érkezni a tőled jobbról érkezővel( ami lehet egy -két méter sebességfüggő is akkor el kell engedned) a kresz nem verseny,hanem biztonsági szabályok összessége.

2021. febr. 28. 21:28
 42/54 anonim ***** válasza:
72%

",nem tud előbb behajtani a bal,csak ha nem lassít,ami ellenkezik a jobbkézszabállyal"

Márpedig nem lassít, mert balról nem jön senki és körforgalomban soha nem volt jobbkézszabály. (mutass egy jogszabályt, kresz könyvet, bármit ami szerint körforgalomban jobbkézszabály van).

2021. febr. 28. 22:53
 43/54 A kérdező kommentje:

" (mutass egy jogszabályt, kresz könyvet, bármit ami szerint körforgalomban jobbkézszabály van)."

Körforgalomba még nem belépett járművekről beszélünk!

Szerintem elestél!

Még a kérdést sem érted!

2021. febr. 28. 22:59
 44/54 anonim ***** válasza:
83%

"Körforgalomba még nem belépett járművekről beszélünk!"

Tehát a "körforgalomba nem belépett" járművek között az elsőbbséget a jobbkézszabály dönti el? Erről valami hiteles forrást tudsz linkelni esetleg?

Szerintem te meg megint hitelteleníteni akarod a személyemet, ahelyett, hogy alátámasztanád az állításodat.

Értem a kérdésedet, arra válaszoltam. Te nem érted meg, hogy attól, hogy jobbról érkeztél nem lesz elsőbbséged a körforgalomban. Ha balról érkező telibever, akkor a helyszínelőnek magyarázhatod a jobbkézszabályos agymenésedet, ő azt fogja megállapítani, hogy behajtáskor nem adtál elsőbbséget a körforgalomban haladónak.

2021. febr. 28. 23:29
 45/54 anonim ***** válasza:
Nahát, itt is vergődik ugyanabban a témában ez az illető?
2021. febr. 28. 23:34
 46/54 anonim ***** válasza:
16%

"Erről valami hiteles forrást tudsz linkelni esetleg?"

Érthetően le van írva! Mit vitatkozol?

Talán neked van hiteles forrás az ellenkezőjére?

2021. febr. 28. 23:48
 47/54 anonim ***** válasza:
46 jó jó neked van igazad, a jobbról jövőnek van elsőbbsége. Persze! Hogy ezt hogy nem láttuk eddig!
2021. febr. 28. 23:51
 48/54 anonim ***** válasza:
Gondoltam,hogy nincs.
2021. febr. 28. 23:57
 49/54 anonim ***** válasza:
Forrásod
2021. febr. 28. 23:57
 50/54 anonim ***** válasza:

félelmetes belegondolni, hogy ez csak egy közlekedési szabály, amit ki így, ki úgy értelmez. vagy a szövegértéssel van a baj, vagy a szabály nem elég egyértelmű?

mi van akkor, ha más szabályt is úgy értelmeznek, hogy "szerintem ez ezt jelenti"?

2021. márc. 1. 08:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!