Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kinek kell elsőbbséget adni a...

Kinek kell elsőbbséget adni a körforgalomba való behajtáskor egyszerre érkezés esetén, ha a körforgalomban nincs autó?

Figyelt kérdés
2021. febr. 27. 15:58
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:

6.

Így szólt a kérdés "Kinek kell elsőbbséget adni?"

Ez szerintem kétféleképpen értelmezhető:

A) kinek a részére kell elsőbbséget adni?

B) kinek van elsőbbségadási kötelezettsége?

"Az nem azt jelentené olvasatodban,hogy a balról érkezőnek van elsőbbsége?"

De, igen. A két behajtó két külön kereszteződés. Amelyikben találkoznak, ott a jobbról érkezőnek van mackósajtja, tehát hátrányban van a balról érkezővel szemben.

Egy hasonló probléma: ha egy főúton van egymás után két mellékutca, mindkettőből egyszerre kanyarodnak ki jobbra, ebben az esetben szerinted a második utcából kanyarodónak van elsőbbsége a jobbkézszabály miatt?

2021. febr. 27. 18:53
 12/54 anonim ***** válasza:
Hát, mert végül is én a sebességem miatt előbb vágódtam be a körforgalomba az autó teljes hosszával, mint a másik autós. Szóval gondolom az lett volna, hogy ő nem adott nekem elsőbbséget. Egyébként takarásban van a két út, amin érkeztünk, szóval nem láthatta, hogy milyen sebességgel érkezem.
2021. febr. 27. 18:53
 13/54 anonim ***** válasza:
Lemaradt a 12-es válaszomból, hogy 8-as voltam és a 10-esre írtam.
2021. febr. 27. 18:55
 14/54 A kérdező kommentje:

12.

Pont ezért kérdés,hogy ilyenkor kinek van elsőbbsége,de szavazatok alapján úgy tűnik a jobbról érkezőknek van elsőbbsége.

Balkéz szabályról még nem hallottam!

2021. febr. 27. 19:05
 15/54 anonim ***** válasza:
100%

11.

"Amelyikben találkoznak, ott a jobbról érkezőnek van mackósajtja, tehát hátrányban van a balról érkezővel szemben."

Mindkettőnek van általában.

Így nincs hátrányban,de azért lehet előnyben,mivel előrébbb van az úton.

2021. febr. 27. 19:15
 16/54 anonim ***** válasza:

#14: elsőbbségadás kötelező tábláról talán hallottál. Na, a kritikus helyen a jobbról érkezőnek van, a balról érkezőnek nincs.

Szerencsére ez nem így működik, hogy akire többen szavaznak annak lesz elsőbbsége. De majd ha telibevernek balról, akkor majd mutogasd a helyszínelőnek a gyakoris szavazásodat. :D

2021. febr. 27. 19:17
 17/54 anonim ***** válasza:
3%

Itt egy példa ,hogy akik szerint a balról érkezőknek van elsőbbsége,mennyire hibás a nézőpontjuk

3. hozzászólás:

" Egyszerre értek oda, egyszerre fogtok behajtani is. Ha kicsi a behajtók közötti távolság, akkor pedig a balról érkező lesz előbb a körforgalomban, így övé az elsőbbség. "

Értitek a logikai bukfencet?

Ha kicsi a távolság,akkor a bal oldali lesz előbb a körforgalomban?

WTF? Mi van?!

2021. febr. 27. 19:19
 18/54 A kérdező kommentje:

16.

Megkérdeztem,hogy ez pontosan melyik kereszteződés, ill. hány behajtóval rendelkezik,azokból melyikeknél milyen tábla van?

2021. febr. 27. 19:24
 19/54 anonim ***** válasza:
86%

18.

Lehet, hogy ez újdonság neked, de körforgalomban minden behajtónál elsőbbségadás kötelező tábla van.

2021. febr. 27. 19:38
 20/54 A kérdező kommentje:

19.

Feltételezve,hogy te lehetsz a 16-os,pont te írtad,hogy:

"Na, a kritikus helyen a jobbról érkezőnek van, a balról érkezőnek nincs." (tábla)

Vágod? Vagy magyarázzam,ki mit nem tud?

2021. febr. 27. 19:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!