Kinek kell elsőbbséget adni a körforgalomba való behajtáskor egyszerre érkezés esetén, ha a körforgalomban nincs autó?
Körforgalomban sehogyan sem érvényesül a jobbkézszabály Magyarországon (!!).
Egyszerre értek oda, egyszerre fogtok behajtani is. Ha kicsi a behajtók közötti távolság, akkor pedig a balról érkező lesz előbb a körforgalomban, így övé az elsőbbség.
Senki senkinek, nincsenek elsőbbségi viszonyban.
Ha kis méretű a körforgalom, és így találkoznának, akkor a jobbról érkező van hátrányban. Csatt esetén a jobbról érkező lesz a felelős (nem adott elsőbbséget a körforgalomban haladónak).
Ezt a körforgalomban jobbkézszabályt nem tudom honnan szedik egyesek, de sehol nincs ilyen a kreszben.
Nagyon rosszul van feltéve a kérdés, nem egyértelmű, így nem szavaztam.
4.
"Nagyon rosszul van feltéve a kérdés, nem egyértelmű, így nem szavaztam."
Nekem teljesen érthető volt!
"a jobbról érkező van hátrányban"
Az nem azt jelentené olvasatodban,hogy a balról érkezőnek van elsőbbsége?
Ami nem igaz szerintem.
Egy normális körforgalomban nem létezik olyan helyzet, hogy "kinek kell elsőbbséget adni".
Ez kb olyan, mintha lenne egymástól 25 méterre két kereszteződés és ha mindegyikből kihajt egy autó kinek lenne elsőbbsége.
8. Pont a Te eseted példázza,hogy lehet belőle probléma ha egyszerre hajtanak be.
"úgy éreztem, hogy abszolút az én hibám, pedig akkor ezek szerint nem is?"
Ezt mire alapozod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!