Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kinek kell elsőbbséget adni a...

Kinek kell elsőbbséget adni a körforgalomba való behajtáskor egyszerre érkezés esetén, ha a körforgalomban nincs autó?

Figyelt kérdés
2021. febr. 27. 15:58
A kérdező szavazást indított:
A, a jobbról érkezőnek (a jobbkézszabály alapján)
B, A balról érkezőnek
C, Aki átengedi a másikat
D, Mindegy.
E, aki nagyobb sebességgel megy,hogy a másik ne késztesse lassításra
19 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
24%
Jobbkéz szabály a döntő ilyenkor, bár ha egyforma a sebességük a behajtáskor akkor megoldható elsőbbségadás nélkül.
2021. febr. 27. 16:05
 2/54 anonim ***** válasza:
92%
Annak kell elsőbbséget adni, aki a körforgalomban van. Ha egyszerre hajtotok be és nem keresztezitek egymás útját, akkor nem kell senkinek elsőbbséget adni.
2021. febr. 27. 16:06
 3/54 anonim ***** válasza:
87%

Körforgalomban sehogyan sem érvényesül a jobbkézszabály Magyarországon (!!).

Egyszerre értek oda, egyszerre fogtok behajtani is. Ha kicsi a behajtók közötti távolság, akkor pedig a balról érkező lesz előbb a körforgalomban, így övé az elsőbbség.

2021. febr. 27. 16:18
 4/54 anonim ***** válasza:
73%

Senki senkinek, nincsenek elsőbbségi viszonyban.

Ha kis méretű a körforgalom, és így találkoznának, akkor a jobbról érkező van hátrányban. Csatt esetén a jobbról érkező lesz a felelős (nem adott elsőbbséget a körforgalomban haladónak).

Ezt a körforgalomban jobbkézszabályt nem tudom honnan szedik egyesek, de sehol nincs ilyen a kreszben.

Nagyon rosszul van feltéve a kérdés, nem egyértelmű, így nem szavaztam.

2021. febr. 27. 16:39
 5/54 anonim ***** válasza:
79%
2 naponta fel kell ezt a kérdést tenni?
2021. febr. 27. 16:44
 6/54 anonim ***** válasza:
11%

4.

"Nagyon rosszul van feltéve a kérdés, nem egyértelmű, így nem szavaztam."

Nekem teljesen érthető volt!

"a jobbról érkező van hátrányban"

Az nem azt jelentené olvasatodban,hogy a balról érkezőnek van elsőbbsége?

Ami nem igaz szerintem.

2021. febr. 27. 16:50
 7/54 anonim ***** válasza:
90%

Egy normális körforgalomban nem létezik olyan helyzet, hogy "kinek kell elsőbbséget adni".

Ez kb olyan, mintha lenne egymástól 25 méterre két kereszteződés és ha mindegyikből kihajt egy autó kinek lenne elsőbbsége.

2021. febr. 27. 17:17
 8/54 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy olyan esetem, hogy aránylag kicsi körforgalomhoz egyszerre érkeztem egy másik autóssal. Ő tőlem jobbra volt, kis sebességgel érkezett, én viszont jóval gyorsabban. A két behajtó is közel volt egymáshoz. Bevallom, nem számítottam rá, hogy olyan későn és pont arról jön majd valaki, azért mentem gyorsabban, mint nappal szoktam. Majdnem csatt lett és én úgy éreztem, hogy abszolút az én hibám, pedig akkor ezek szerint nem is?
2021. febr. 27. 18:21
 9/54 anonim ***** válasza:
92%
Igazatok van, ez a kérdés elég pontatlan, aki előbb van a körforgalomban annak van előnye. És ennyi.
2021. febr. 27. 18:27
 10/54 A kérdező kommentje:

8. Pont a Te eseted példázza,hogy lehet belőle probléma ha egyszerre hajtanak be.

"úgy éreztem, hogy abszolút az én hibám, pedig akkor ezek szerint nem is?"

Ezt mire alapozod?

2021. febr. 27. 18:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!