Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A szüleim azt mondják ne...

A szüleim azt mondják ne vegyek swiftet, mert koporsóban végzem?

Figyelt kérdés

2 hete van meg a jogsim, a vizsga óta nem vezettem... szeretnék venni egy autót, de nem szeretnék 1 milliót kiadni rá, így szerintem a legjobb megoldás egy suzuki swift lenne 300 körül

anyám viszont elkezdett cirkuszolni, meg pampogni hogy ne merjek olyat venni

vegyem meg titokban? budapesten lakom az egyetem miatt, ők meg vidéken

2021. jan. 1. 10:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%
2es Clio luxusautó a Swift mellett. Csak néhány előny a Clio mellett: autónak kinező tárgy a Swifthez képest, nem rozsdáznak, kényelmesebb, több extra van benne, nagyon jó benzinmotorok. Próbálj csak ki egy 1.4 16v-t, az állad leesik. Baromi megbízható, jó konstrukció, és nagyon masszív a kortársaihoz képest. Szar francia? Igen, az volt a Renault Vel Satis, meg Laguna, de nem a Clio.
2021. jan. 1. 10:54
 12/25 anonim ***** válasza:
75%
F Astra sem épp biztonságos, ez nem feltétlen a saját hibájuk, hanem annyi, hogy azóta mások a járművek, a SUV-k a súlyukkal pl alapból előnyben vannak bármivel szemben.
2021. jan. 1. 11:13
 13/25 A kérdező kommentje:
valaki írta hogy van megbízható autója ilyen árban (clio) és hogy viberen szívesen megmutatja... amikor mondtam hogy rendben, de mindenképpen átnézetném szerelővel, egyből nem írt vissza haha
2021. jan. 1. 11:38
 14/25 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az lehet. De az nem azt jelenti hogy az összes clio rossz.
2021. jan. 1. 11:43
 15/25 A kérdező kommentje:
persze, nem azt mondtam... hanem hogy megijedt a szervíztől :)
2021. jan. 1. 11:46
 16/25 anonim ***** válasza:
94%
#12 Nem is mondta senki, hogy az F Astra biztonsági szempontból felér a modern előírásoknak, de a Swiftnél fényévekkel jobb. Nagyobb a gyűrődési zóna, ráadásul nem is papírból van.
2021. jan. 1. 11:59
 17/25 anonim ***** válasza:
27%
Kis pénz kis foci másik autó sem lesz sokkal előrébb ennyiért,örülj ha nem kell kéthetente szerelőnél pattintani a huszasokat és nincs elporladva.Ebben a kategóriában hiába várnak el biztonságot,ahhoz meg kell szorozni párszor az összeget.
2021. jan. 1. 12:02
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szüleid megnyugodjanak:

[link]

Anyu,apu ezt vettem! :D

2021. jan. 1. 12:15
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is Swiftet használtam friss jogsival, mégis itt írok. Télen 10 éves nyári gumival, 3 jó és egy szinte teljesen halott első fékkel. Egyszer estem be vele egy árokba, de akkor nagyon le volt fagyva az út.

Ha veszel egy normális állapotút, akkor nem kell tőle félni. Sokkal komolyabb autókban is meghalnak emberek, ha úgy adódik.

Említették fent a Cliót. Tényleg nem rossz autó, főleg az 1.4 16v motorral. Én simán bevállalnám. Borzasztó egyszerű technika. A Renault a hírnevét az 1.5 dci motorral, a Laguna, a Scenic és VelSatus típusokkal alapozta meg. Azokat tényleg kerülni kell, de a Clio mindig is jól sikerült nekik. Vehetsz Thaliát is. Csúnya, de gyakorlatilag egy Clio sedan változatban.

Az F Astra nagyon tud rohadni, tapasztalatból mondom. Több anyag van benne, mint egy Swiftben, de ez sem egy páncélszekrény. Ezekből kevesebb a megkímélt példány, mint egy Swiftből.

300 ezerből nem könnyű.

Esetleg ami eszembe jutott még, az az Audi 80 b4. A legöregebb mind közül, de ha nem törték össze, akkor nem rozsdásodik. Egy 1.8-as benzines kijön ennyiből.

2021. jan. 1. 12:16
 20/25 anonim ***** válasza:
59%

Gyűjts még egy kicsit és vegyél egy G astrát. Szerintem amit gyűjtésre rászánsz még pár hónapot jobban megéri kivárni, és sokkal normálisabb autóval fogsz közlekedni.

Lehet felszínesnek mondani engem, de teljesen más érzéssel ül bele már egy ilyen autóba is, mintha egy swiftbe kéne beülni, elvinni valakit stb.

És hogy ne csak a felszínességet karistoljam, autózás, mechanika és technika szempontjából is fényévekkel előrébb lennél egy G astrával. Utálom, mert tucat autó, de elismerem, mert egyáltalán nem rossz sem a megjelenése sem a tudása. És ehhez társul egy megfizethető ár. 3 éve lehetett már jókat kifogni 6-700 körül. Haverom fél éve vett egy tökéletes, full extrásat 450-ért. SEMMIT nem kellett rákölteni, 1 rozsdafolt nincs rajta sehol sem. Mintha a gyárból gördült volna ki.

Természetesen ki is kell fogni a jót, de jól körbenézel találni fogsz.

2021. jan. 1. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!